Karabük Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Bayır Mahalle Sosyal Yaşam Merkezi binalarının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma töreninde konuşan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili,“ Seçim zamanında Bayır Mahallede bulunan devlet hastanesinin yıkılmayacağı ile ilgili pankartlar asıldı. Fakat hastane yıkılıyor, Karabük halkı yanıltılıyor. Ben şunu söylemek istiyorum. Şimdiye kadar Karabük halkına bırakın yalanı, yanıltacak bir söz dahi söylemedim. Bundan sonrada söylemeyeceğim” dedi.

Başkan Vergili, Karabük Belediyesinin 5 yılda yapmış olduğu hizmetlerin bazılarına çok basit olarak geldiğini belirterek, “ Karabük Belediyesinin mali yapısını çok merak etmekteler. 2009 yılının Nisan ayında göreve geldiğim tarihten bu güne kadar Karabük Belediyesinin borçları 20 milyon liradan aşağıya düştü. Karabük Belediyesinin son almış olduğu kredi borçları var bunun toplam taksitleri 400 bin TL civarında. 2005 yılından gelen elektrik borçları, vergi borçları gibi borçlar var. Bunlarda düzenli bir şekilde ödeniyor. Şu anda Karabük Belediyesinin Sosyal Sigortalar kurumuna borcu yok, vergi dairesine borcu yok, işçisine borcu yok, 130 dan fazla işçi arkadaşımız emekli oldu onların ikramiye alacakları yok. Kapısına alacak için gelmeyen bir belediye durumundayız. Şu anda Karabük’te iktidar biziz fakat muhalefettekiler borçlarını ve alacaklarını eleştirmeye devam ediyor. Göreve geldiğimiz günden itibaren bir Allah kulu Karabük Belediyesinin önüne alacağı için gelmedi. Karabük Belediyesi ne yapmış diyorlar. Ankara Büyük Şehir Belediyesi ne yapmış hep beraber bakalım. Karabük Belediyesi Karabük halkından toplamış olduğu bir lirayı hiç kimseye, ne partilisine, ne hemşehrisine, ne de akrabasına peşkeş çekmemiştir. İkramlarla, ağırlamalarla Karabük Belediyesinin bir lira parasını ziyan etmedik. Bu şeklide paranın kıymeti oluyor. Ne yaptı diyorlar, mezbahane, battı çıktı, meydan, yürüyen merdivenler, asansörler, 14 tane sosyal yaşam merkezi, 60’ın üzerinde park, Karabük’ün yüzde 70’in su tesisatı değişti. Doğal gaz yüzde 95 oranında verildi. Bu işlerle birlikte 650 bin ton asfalt kullandık. Ankara Büyük Şehir Belediyesi ne yapmış, biz ne yapmışız bakalım diyorum. 5 yıllık içinde Ankara Büyük Şehir Belediyesi 650 bin ton asfalt kullanmış. Karabük Belediyesi olarak bizde 650 bin ton asfalt kulandık. Paranın bereketi oluyor, Karabük halkı oyunu para ile vermiyor. Yapılan hizmetlere veriyor. Karabük halkının duası ile hep birlikte yine bu beş yıl içersinde Karabük’te çok güzel icraatlar yapacağız. Hep birlikte Karabük’ün her köşesini eserlerle donatacağız” dedi.

KARABÜKLÜLERİ YANILTACAK HİÇ BİR SÖZÜ BENDEN DUYMADINIZ

Göreve geldiği günden bugüne kadar Karabüklüleri yanıltacak hiçbir sözü kimsenin kendisinden duymadığını ve bundan sonrada duymayacağını belirten Başkan Vergili,“Devlet ile yapacağımız işler de var. Bunları yakında açıklayacağım. Milletvekillerimiz siyaset zamanı meydana çıkarlar ve konuşurlar. Bayır Mahalle’de bulunan hastane yıkılmayacak diye pankartlar asıldı. Hastane yıkılıyor mu yıkılmıyor mu ? Yıkıyor tabi ki. Kim yalan söyledi. Bugüne kadar bırakın yalanı Karabüklüleri yanıltacak hiçbir şey benden duymadınız. Yapacaklarımı söyledim, yapamayacaklarım konusunda hiç kimseye söz vermedim. Üç ay önce hastanenin önünde pankartlar vardı, kapanmayacak diye. Bunların yapmış oldukları beş veya altı noktadaki yangın göletleri eser oluyor. Yangın göletleri artık eser falan değil. Karabük Belediyesinin yapmış olduğu işleri eleştirmeye kalkıyorlar. Biz nasıl onların yapmış olduğu hizmetlere teşekkür ediyorsak, onların da bizim yaptığımız işlere teşekkür etmesini bekliyoruz. Meydan ile ilgili iki de bir taş yığını diye konuşmaları gerekmiyor. 135 tane bina yıkılıp meydan yapıldı. Sizlere buradan söz veriyorum Karabük Meydanı Haziran ayı girdiği zaman bu bölgenin eğlence merkezi olacak. Meydanda eğlence merkezi nasıl oluyormuş hep beraber göreceğiz. Safranbolu halkı da diğer ilçelerin halkı da Karabük’teki meydana gelecek çünkü yeni bir konsept hazırlatıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde Karabük Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Bayır Mahalle Sosyal Yaşam Merkezi binasının temeli atıldı.