Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yatan emekli hastalara moral ziyaretinde bulundu.

Derenk Başkanı Bulut, hasta ziyareti öncesi görevine yeni başlayan Hastane yöneticisi Do. Dr. Alaadin Polat’ı makamında ziyaret etti.

Uzay istasyonu gibi bir hastanenin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Celal Bulut, “Karabük için en elzem olaylardan birtanesi burada onkoloji servisinin biran önce açılması. Biz biliyoruz senelerdir saat beş’te Karabük’ten 4-5 araba gider Ankara’ya. Bu arabalar genelde kanser hastalarını kemoterapiye giden hastaları taşırlar. Bu olayın Karabük’te görülmesi için bizim yoğun talebimiz var. 15 gün evel Mehmet Ali Şahin’in yanına gittim görüştüm. Buraya inşallah bir onkolok kadrosu çıktı, herhalde bu kemoterapinin 2 tanesi Karabük’te olacak, başlayacak. Bütün derdimiz onkoloji servisinin Karabük’te açılmasını talep ediyoruz. Bu talebimizide başhekimimiz olsun siyasiler olsun her vesile ile gündeme getiriyoruz. Bir hastanın Ankara’ya gitmesi yanında bir iki kişinin gitmesi bunkar kolay işler değil emekli için zor işler. Bunun için Karabükte bu güzelim araştırma hastanesinde bu servisin ünitenin kurulmasını talep ediyoruz” dedi.

KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetici Doç. Dr. Alaadin Polat, emekliler cemiyetinin

özellikle kemoterapi konusunda sıkı takipçi olduklarını bildiklerini söyleyerek, “ Her defasında bunu bize hatırlatıyorlar. Tabi kemoterapi ünitesi için bizim bir ünitemiz var genel cerrahi ünitemiz Coşkun hoca yürütüyor. Ancak medikal onkolok ihtiyacımız var. Medikal onkolok ihtiyacımızı Sağlık Bakanlığından karşılamamız gerekiyor. Onun için bir kadromuz açıkta duruyor. Bu kadro açıldı Allah’a şükür oraya uygun bir kişi bulursak alacağız. İkinci bir yolda üniversite kaynağını kullanmak. Üniversite bizim ihtiyacımız olan ama Sağlık Bakanlığından temin edemediğimiz branşları bize temin edebiliyor. Bu açıdan rektör hocamızla görüşerek kendisine ilettim. Eleman bulduğum an buraya alabiliriz şeklinde bir söz aldık. Mehmet Ali Şahin bey Karabük ile ilgili hassasiyet gösteriyor. Bununla ilgili çok ciddi desteği oluyor. Ara ara bizi arayıp bir ihtiyacımız varmı diye bizi yokluyor. Kendisine teşekkür ediyoruz. Bizimde amacımız Karabük’teki vatandaşın buradan Ankara’ya yada başka illere gitmesine engel olmak. Bütün ihtiyaçları buradan gidermek. Bunu tamamıyla başaramayabiliriz ama bunu yüzde 90 durdurabilirsek bizim için başarıdır. Ben buraya geldiğimde de ilk bir yıllık hedefim buradaki imkansızlıklar nedeniyle gidecek hastaların yüzde 90’nını burada tutmak. Bunu inşallah Haziran’da çek edeceğim bu hedefe ne kadar ulaştık. Bunun için bizde çalışıyoruz. Kamu Hastaneleri Kurumu başkanı bize ciddi destek veriyor. Burada hem afiliye bir hastane yani üniversite ile bir hastanenin birlikte olmasıdır. Kurum başarı ister, başarısızlık istemez. Bunun yanında tabiî ki buradaki güçlü siyasetin bize güçlü desteği oluyor. Biz çalışmalara devam ediyoruz ve geldiğimiz noktadan şimdiki noktayı karşılaştırdığımızda kötüye gidiş yok ileriye gidiyoruz. Bazen yavaşlıyoruz ama sonuçta ileriye gidiş devam ediyor” dedi.

Ziyaretin ardından Bulut ve Polat servislerde yatan emekli hastaları ziyaret ederek karaNfil dağıttı.