II. Abdülhamid’in hayali olan Filyos Vadi Projesi’nin ihalesinin yapılmasının ardından verilen itirazlara KİK’in red vermesinin ardından hayali gerçek oluyor.

AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, Filyos Vadi Projesi için Kamu İhale Kurumu’na (KİK) üç kez itiraz edildiğini ve 3 aydır bekleyen durumun Cuma günü netleştiğini söyledi.

Saylar, II. Abdülhamid’in hayali olan Filyos Vadi Projesi’nin üç kez itiraz edilmesine rağmen 140 milyon TL parasının hazır olduğu halde Kamu İhale Kurumu’ndaki durumun netleşmemesi yüzünden 3 aydır beklemede olduğunu belirterek,” Bölge milletvekillerimizin yoğun gayret ve çalışmaları sonrası Filyos Liman Projesi Kamu İhale Kurumu (KİK) tarafından kabul edilerek onay verildi. Öncelikle emeği geçen milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Cuma günü KİK yapılan itirazlara ret kararı ve ihaleye devam kararını verdi. İnşallah Filyos Liman projesine kazma vurulmaya başlanacak” dediç

Başkan Saylar ayrıca, “ Karabük Filyos’tan fayda sağlayacaksa liman yapıldığı zaman mutlaka Yenice yolunun duble yolu haline gelmesi ardından ise, Eskipazar’da Serbest ve Endüstri Sanayi Bölgesini kurmamız lazım. Amaç Karabük ekonomisine katkı sağlayacak ve alınacak teşviklere kentte hizmet etmek. Serbest ve Endüstri bölgesini Karabük’te müzakareye açtık ve bütün kurum müdürleri ile tartışıyoruz. Sanayi Bakanlığınında görüşleri oldu. 9 Ocak’ta Başbakanımız gelirken bu çalışmaları bitirip animasyon şeklinde bu projenin Türkiye ekonomisini nasıl katkı sağlayacağını kendilerine anlatacağız” dedi.