İstanbul’da 25-28 Aralık tarihlerinde düzenlenecek olan "Karabük Tanıtım Günleri" öncesi Ankara Karabüklüler Vakfından tanıtım toplantısı yapıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin başkanlığında yapılan toplantıya, Vakıf yöneticilerinin yanı sıra Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Milletvekili Osman Kahveci, Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, TSO Başkanı Sedat Namal, ilçe Kaymakam ve belediye başkanları ile STK temsilcileri katıldı.

Toplatıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, İstanbul Feshane’de 25-28 Aralık’ta düzenlenecek etkinliğe hazır olduklarını söyledi.

Şahin, “25 -28 Aralık tarihilerinde ikinci tanıtım günlerini yapacağız. İlkini geçen yıl Ankara’da yapmıştık. Karabüklüler Vakfı, Valiliğimiz, Belediyeler, Üniversitemiz, esnaflarımız ve STK’lar ile başarılı bir organizasyon yapmıştık. İnşallah bu ay sonunda ikinci tanıtım günlerimizi de İstanbul feshanede ayı başarı ile gerçekleştireceğiz. 25 Atalık’ta başlayacak etkinliğimizden bir gün önce İstanbulları davet etmek için içersinde altın olan Safranbolu lokumu dağıtacağız. Yer konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Kapsamlı bir etkinliğin olacağı tanıtım günlerimizde Feshanede bulunan iki alanı da en iyi şekilde kullanmak için yoğun çaba harcadık. "Safranbolu Sokağı"nda ilçede faaliyet gösteren demirci, kalaycı, bakırcı ve yemenici gibi geleneksel mesleklerin son ustaları sanatlarını icra edecek. Diğer ilçelerimizde kendilerine özgü yöresel tanıtımlarını yapacaklar Safranbolu ilçesinde 18. ve 19. yüzyıl ile 20. yüzyıl başlarında yapılan tarihi konakların tasvir edildiği değişik ambalajlarla üretilen damla sakızlı, fındıklı, güllü, çifte kavrulmuş ve safranlı olmak üzere 5 çeşit üretilen 2 ton lokum katılımcılara sunulacak. Tarihi konakların dev maketlerinin yer alacağı etkinlikte, İstanbullular, miyane helvası, keşkek, bandırma gibi farklı yerel lezzetleri de tatma şansını yakalayacak. Karabük Tanıtım Günleri’nde Bülent Serttaş ve TRT Sanatçısı Emel Taşçıoğlu konser verecek, Türker İnanoğlu ve Zeki Alasya, "Dünden Bugüne Türk Sineması" konulu toplantıda konuşacak. Etkinlikte, Kardemir Karabüksporlu futbolcular, futbol severlerle bir araya gelecek. Karabük’ün yöresel güzelliklerini İstanbullulara tanıtma gayretinde olacağız” dedi.

Daha sonra Ali Göçmen tarafından feshanede kurulacak stant ve düzen hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verdikten sonra toplantı basına kapalı olarak devam etti.