Karabük Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda Dünya Engelliler Günü ile ilgili çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinliğe Karabük Vali Yardımcısı Yunus Kalaycı, Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Şafak Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Öğretmenleri, KBÜ Akademik ve İdari Personeli ve çok sayıda öğrenci katıld.

Düzenlenen etkinlikte konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, engellilik insan istemi dışında oluşan bir durum olduğunu söyleyerek, “ Hiç kimse engelli olmak istemez, hiçbir aile engelli bir evladı olsun istemez. Acılar sıkıntılar paylaşıldıkça azalır, sevinçler paylaşıldıkça çoğalır. Biz Millet olarak engelli kardeşlerimizi sıkıntılarını paylaşırsak medeni bir toplum oluruz. Engelli aileler çocuklarını topluma kazandırmak istiyor ama şartlar her zaman müsait olmuyor. Karabük Üniversitesinde 43 Bin öğrenci var. Hayat şartları zor ki üniversite çağına gelen bir elin parmağı kadar engelli öğrenci okuyor sedece. Toplum olarak o bireyin hayatta başarılı olabilmesi için tedbir almıyoruz. Sağlıklı insanlar ve yöneticiler olarak yeter ki beyinlerde engel olmasın” dedi.

Konuşmaların ardından “Uyan”, "Kelimelerin Gücü" ve "Engelliler" adlı 3 kısa film izlendi.

Daha sonra Sağlık Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerinin hazırladığı "Engel, Engel Midir" skeci, semazen gösterisi ve mini bardak ritim konseri, sema göstersinin ardından sona erdi.