Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO)tarafından Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şubesine iki adet masaj koltuğu bağışlanırken, bu koltuklar Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hizmete sunuldu.

Koltukların Derneğe bağışlanması nedeniyle Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde düzenlenen törende konuşan, KTSO Başkanı Sedat Namal, oda olarak engellilere destek olma adına böyle bir projeye imza attıklarını söyledi.

‘Bizim de engelli olmaya aday olduğumuzu unutmamız lazım’ diyen Namal, “ Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu tür insanlara fazla iş veremediğimiz için en azından hem sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde, hem de onların kendi derneklerine bir gelir elde ederek kendi üyelerine yardımcı olabilmek adına TSO Başkanlığı olarak Meclis üyelerimizle beraber bu noktada bir katkı verelim dedik. Bununla ilgili de birkaç tane de fikir oluştu, bu fikirlerden de en mantıklısı Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde böyle bir oluşum yaptık. Hastane Yönetimine, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bu imkanı tanıdığı için teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bu koltuklara ücret ödeyerek yararlanacak olan insanların yanı sıra hastanede olan insanları da dinlendirmek manasında katkı olacağından dolayı gurur duyuyorum. Daha fazla imkanımız olsaydı da daha fazla makine koyabilseydik” dedi.

Namal yaptığı konuşmanın ardından Masaj Koltuklarının anahtarlarını Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz’a teslim etti.

Muhittin Yılmaz da yaptığı konuşmada, “Derneğimizin maddiyata elbette ihtiyacı var, bu konuda çeşitli çalışmalar yapmaktaydık. Başkanımıza bu konuyu ilettiğimizde çok olumlu karşıladı sağ olsunlar sahip çıktılar ve bizlere bu masaj koltuklarını Derneğimize gelir amaçlı aldılar ve hediye ettiler. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sedat Namal’a, Meclis Başkanı Timurçin Saylar ve Meclis üyelerine, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. İsmail Kara’ya ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah bunların sayısını çoğaltarak Derneğimizin ekonomik özgürlüğünü kazanmasını sağlarız ve engelli arkadaşlarımızın ihtiyaçlarını bir nebze de olsa karşılarız” dedi.

1 TL karşılığında üç dakika süre ile vatandaşlara masaj yapacak olan bu koltuklardan elde edilen gelir Dernek tarafından engellilerin ihtiyaçları için kullanılacak.