Karabük Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Eskipazar’da bulunan ihtiyaç sahibi öğrencilere giyim yardımı yapılırken, diğer yandan da Mesleki Eğitim kapsamında protokol imzalandı.

Karabük TSO tarafından Eskipazar’da ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım yapıldı. Yardımın ardından da iş sağlığı ve güvenliği yasası gereği, insanların daha güvenli daha sağlıklı çalışmaları açısından Mesleki Eğitim Projesi kapsamında İş Makinesi operatörlüğü ve Ağır ve Tehlikeli işlerde çalışan işçilere yönelik Mesleki Eğitim projesi protokolü imzalandı.

Eskipazar Halk Eğitim Merkezinde yapılan imza töreni öncesinde açıklama yapan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sedat Namal, “Bugün iki anlamlı konu için buradayız. İnsan hayatı bizim için önemli, insanın uzuvları önemli. Bunun içinde iş kazalarının önünü geçmek lazım.ticaret ve sanayi Odasına bağlı Sanayi kuruluşları ile burada çalışan ve çalışacak olan elemanlar bu projeden yararlanacaklar. Eskipazar ilçesinde de bu kapsamda İş makinası Operatörlüğü ve Ağır ve tehlikeli işlerde çalışan elemanlara yönelik proje oluşturduk ve şimdi bu kapsamda protokole imza atacağız. Tüm işverenlere bereketli kazançlar, kazasız günler diliyorum” dedi.

Eskipazar Kaymakamı Mustafa İkbal Eşki ise yaptığı konuşmada, bu projeden en karlı çıkan tarafın Eskipazar halkı olduğunu belirterek, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sedat Namal ile projenin uygulanmasında aracı olan Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür etti.

Kaymakam Eşki, “Türkiye’de bildiğiniz gibi son zamanlarda meydana gelen iş kazaları hepimizi üzmekte, can kaybı meydana gelmektedir. Taşrada İl dinamikleri ile böylesi bir projenin başlaması Eskipazar için, Eskipazar halkı için büyük bir kazanç olurken, Ticaret ve Sanayi Odası için ise büyük gurur. Bugün TSO’nun önderliğinde İş Makinası Operatörlüğü Ağır ve Tehlikeli işlerde çalışan işçilere yönelik Mesleki Eğitim projesine imza atacağız. Kimse insan kaybı üzerine binalar ve servetler inşa edemez, bu yüzden bu proje büyük önem arz ediyor. Bu proje hepimize hayırlı olsun” dedi

Protokol imzasının ardından Halk Eğitim Merkezi salonunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından gönderilen giyim yardımı Okul Müdürlerine teslim edildi.

Halk Eğitim Merkezinde yapılan törene; TSO Başkanı Sedat Namal’ın yanı sıra, Eskipazar Kaymakamı Mustafa İkbal Eşki, Eskipazar Belediye Başkan Vekili İdris Örenbaşı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan yavuz, Okul Müdürleri ve davetliler katıldı.