Safranbolu ilçesinde iki öğrenci grubu arasında çıkan kavga olayı ile ilgili basın açıklaması yapan MHP İl Başkanı Burhanettin Arslan, “MHP bu ülkenin sigortasıdır. Lütfen sigortaların atmasına kimse kendini zorlamasın” dedi.

Partisinin İl Başkanlığında Merkez İlçe Başkanı Yalçın Samet Sarıtaş ile birlikte gazetecilere açıklamalarda bulunan Arslan, “Eli silahlı canileri, eşkıyalarını nasıl kendi partilerini sokmuşlar anlamıyorum. Kendi aralarına alan ve onlarla beraber hareket eden siyasi düşünceyi iyi irdelememiz lazım Güneyde devletin malını yakıp yok eden, devletin polisine askerine silah çeken canilerin uzantısı ilimize kadar geldi. Buna çok dikkat edelim” dedi.

Olayın yaşandığı Pazartesi günü saat 20:00 sıralarında AK Parti il Başkanının kendisini arayarak, Karabük Üniversitesinde gençler arasında bir bıçaklama olayı olduğunu aktardığını da belirten Arslan,şunları söyledi;

“ AK Parti İl Başkanı, AK Parti gençlik kollarından bir şahsın bizim gençlerden birini bıçakladığını, kendisinin böyle bir olayı asla tasvip etmediğini, eli bıçaklı bir sahsın bizim partide işi olmayacağını belirterek bu sahsın derhal yakalanıp ilgili mercilere teslimi için talimat verildiğini belirtti. Ben bu aldığım haber üzerine hemen harekete geçerek teşkilatımı aradım. Aldığım bilgi üzerine Karabük Araştırma hastanesine gittim. Büyük bir kalabalık yüzüme bakarak arkadaşımızı bıçakladılar, can çekişiyor Başkanım ne yapmamız gerekiyor. Orada bulunanları sakinleştirdim. Hastanın yanına gittim. Dr dan hastanın durumu hakkında bilgi aldım. Hastayı ameliyata alacaklarını halen hayati tehlikeyi atlatamadığını bildirdiler. Dışarıda kalabalığın yanına giderek arkadaşları sakinleştirdim. Diğer üç gencin Safranbolu Emniyet Müdürlüğünde ifade verdiğini öğrendim. Arkadaşlarla bilgi almak için Safranbolu Emniyet Müdürlüğüne gittim. Emniyet Müdüründen gerekli bilgileri aldım. Arkadaşlarımızın yaralı olduklarını, herhangi bir hayati tehlikesi olmadığını gördüm. Bıçaklama olayını gerçekleştiren öğrekçileri sorguda tutulduklarını belirtti. Hastalarımız hakkında bu bilgileri aldıktan sonra olayın oluş nedenlerini araştırdım. 4 arkadaşımız davet üzerine olayın gerçekleştiği Safranbolu Kütüphanesi önünde buluşuyorlar. Konuşma başladıktan bir iki dakika sonra daha önceden hazırlanmış 10-12 kişilk bir grup (taş,sopa,bıçak ve çekiç ile )saldırıya geçiyorlar . Ancak daha sonra öğreniyoruz ki bu gençleri çağıranlar, bir tuzak hazırladığı tenha bir yerde canlarına ve mallarına kast etmek üzere planladıkları, olay yerine vardıklarında, birisiyle konuşurken bir grup insan ani saldırısına uğradıkları bıçak, sopa, çekiç ve diğer öldürücü aletlerle 4 kişinin üzerine yürüdükleri tespit edilmiştir.

Bu olaylardan haberimiz yoktur diyen siyasi parti yetkilerinin, daha sonra elleriyle koymuş gibi, olaya karışanlardan üç kişiyi getirip emniyete teslim ettikleri öğrenildi.”

“MHP BU ÜLKENİN SİGORTASIDIR”

Karabük insanının bugüne kadar kasten adam öldürme teşebbüsünde bulunduğunu görmediklerini ve duymadıklarını da belirten MHP İl Başkanı Burhanettin Arslan, “ Ancak bu olayda kendilerinin yapmadıklarını eşkıya uzantısı öğrencilere gençlere yaptırmaları çok manidardır. Karabük halkının bunu çok iyi analiz etmeleri lazımdır. Türkiye genelinde yapılan milli servete zarar verme, Devlet malını yakıp yıkma politikalarının uzantıları bugün ilimizde de baş göstermeye başlamıştır. Bugün ülkücü gençliği zapt ediyorsak bunların devlete, millete, bayrağa ve dini terbiyeye saygısındandır. Ülkücü bir karınca öldürmekle bir insanı öldürmenin ne olduğunu iyi bilir. MHP bu ülkenin sigortasıdır. Lütfen sigortaların atmasına kimse kendini zorlamasın. Şuanda mala zarar verme kasten adamı öldürme suçundan gözaltına alınan öğrencilerin neden ve nasıl serbest bırakıldıklarının da takipçisi olacağız” dedi.

MHP Merkez İl Başkanı Yalçın Samet Sarıtaş ise, 24 Kasım gecesi olan bu haince ve kalleşce saldırıyı tüm teşkilat olarak kınadıklarını söyleyerek, “Olayın güya sebebi öğrenci konseyi seçimleri olduğu söyleniyor. Karşı grupta yer alan ve AK gençlik diye tabir edilen bu arkadaşlar bizim ülkü ocaklı kardeşlerimizi konuşmak üzere davet ediyor ve davete icap etmek adına halk kütüphanesinin olduğu yere gidiyor. Burada kendi aralarında konuştukları sırasında daha önceden organzie edilmiş, kurulmuş, kümelenmiş 10-12 kişilik grup var. Konuşma bittiğinde bizim arkadaşlarımıza önce taş atıyorlar akabinde çekiş ve bıçaklarla adeta kudurmuş köpekler gibi saldırıyorlar. Burada güvenlk güçlerimizin elinde olan kamera kayıtları bulunmakta. Emniyete alınan ve bir gün sonra savcılığı sevk edilen E.E (19), S.Ç (21), D.Ş (21) ve S.K (22) isimli 4 üniversite öğrencisi ancak burada 10-12 kişi var olaya giren 7-8 kişi var. Emniyet sadece 4 kişiyi alıyor. Arkadaşımız Adem Yılmaz’ın hayati tehlikesi söz konusuydu ve bunu geçirmiş olduğu operasyonla atlattı. Adem kardeşimizin tespit ettiği ve gayri resmi olarak Safranbolu AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Hakan Büyükcesur’un da o alanda olduğu söyleniyor. Bizim teşkilatımızla hiç ilgisi yok diyorlar ama sosyal medyada yayınladıkları fotoğraflarda bunlar açık açık belli. Olay soruşturma aşamasında bunu adli mercilere bırakıyoruz. Muhtemelen o gizlenen diğer kişileri de bunlar biliyor. Çünkü bu iş organize bir iş. Bu saldırıyı kınıyoruz. Arkadaşlarımıza kudurmuş köpekler gibi saldırmışlar. Açılım saçılım palavraları sakat çocuklar doğurmaya devam ediyor” dedi.