Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un yoğun çabaları ile gerçekleşen ve 506 vatandaşın ev sahibi olacağı Yazıköy TOKİ kuralarının çekilişi gerçekleştirildi.

Safranbolu Kapalı Spor Salonu’nda, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sabit gelir ile çalışan, asgari ücretle çalışan vatandaşların ekonomik sistemde özel teşebbüsten konut edinme imkânlarının günden güne daraldığını ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, “ Ben bu durumları göz önünde bulundurarak TOKİ’ de görev yapan değerli yöneticiler ile görüşmelere başladık. Öncelikle Safranbolu’da 1. Etap TOKİ projesinin startını verdik. Bu proje toplam 210 konutu içeren Kurt tepesi mevkiinde yaptığımız 1+1 konutları içerdi. Bu konutlar Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ortak çalışması ve Safranbolu Belediyesi’nin organizasyonu ile şuanda yüzde 90 oranında tamamlandı. Ardından sosyal konut olarak başlattığımız 2. Etap TOKİ projemiz yani şuanda hak sahiplerini belirlediğimiz ve şimdide dairelerini belirleyeceğimiz Yazıköy TOKİ’ nin projesini başlattık. Bu konuda öncelikle o dönem TOKİ Başkanı olan hemşerimiz Ahmet Haluk Karabel’ e şükranlarımı sunuyorum. Biz bu projeyi 460 konut olarak başlaşmıştık. Değerli hemşerilerimiz 500 konutu aşalım dediler. Bizim mevzuatımız gereği 500 konut olduğunda bir de ilkokul devletin imkanları ile yapılıyor. Bizde 506 konut ile bu projemizi tamamladık. Şimdide projemizin hemen yanında 24 derslikli çok modern bir okulu da Ahmet Haluk Karabel beyefendi de Safranbolu’muza kazandırdı” dedi.

“ENGELLİ VATANDAŞLARA MÜJDE”

Engelli vatandaşlara konut edindirme ile ilgili bilgiler de veren Aksoy, “Bir diğer konumuzda Safranbolu’da engelli hemşerilerimiz dediler ki biz bu projede daire sahibi olmak istiyoruz. Bu 460 konutun üstünde kalan kısmı da TOKİ yetkilileri ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde engelli hemşerilerimizin başvuruları ile onlara tahsis ediyoruz. Yani aynı zamanda bu proje ile sadece konut edinme imkanı değil birde sosyal yönü devreye girmiş oldu. İnşallah bu 460 hak sahibini belirdikten sonra engelli hemşerilerimize de geride kalan 46 konut ile ilgili başvuru süreci tanıyacağız, sonrasında hemşerilerimizin başvurusu 46’ dan fazla ise kura çekilecek. Eğer 46 başvuru sayısı tam ise kurasız olarak özellikle giriş katlarını engelli vatandaşlarımıza tahsisini yapacağız” dedi.

“3. ETAP TOKİ YOLDA”

İlk konut kurası çekilirken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin ve TOKİ Başkanı tarafından yapılan açıklamayı katılımcılara hatırlatan Aksoy; “ O gün itibari ile bin 134 başvuru vardı. Yani sizler bin 134 kişiden şanslı olanlarsınız. Geride kalanlar ise üzüldüler. Biz o gün bir söz verdik. Hemen ilk etapta tekrar çalışmaları yapacağız. Safranbolu’da konut ihtiyacı oldukça kura çekimimiz, konut yapma çalışmalarımız devam edecektir. Ben size buradan bir müjde vermek istiyorum. Kurada çıkmayan hemşerilerimiz hiç üzülmesin. Kirkille mevkiinde yaklaşık 3-4 ay içerisinde bir konut projesi daha başlatıyoruz. En az 450 konuttan oluşan Kirkille mevkiindeki 3. Etap TOKİ projesini başlatıyoruz. Bu konuda da geçtiğimiz hafta değerli Kaymakamımız Murat Bulacak ile TOKİ Başkanımız Mehmet Ergün Turan ile görüşmeler yaptık. Şuanda TOKİ, Safranbolu’da 3. Etap konut çalışması hazırlıklarına başladı. Bu konuda değerli büyüğümüz Mehmet Ali Şahin’e, Milletvekilimiz Osman Kahveci’ye, Safranbolu Kaymakamız Murat Bulacak’a, Belediye Meclis üyelerimize, müteahhitlerimize ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ise, “TOKİ’ nin Yazıköy’de yapmış olduğu 2. Etap konutlarının Safranbolu’muza, hak sahiplerine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu güzel projeyi ilçemize kazandıran bütün değerli Safranbolulara, Milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk’ün yaptığı duadan sonra kura çekimine geçildi. Kurada ilk isimleri Başkan Aksoy ve Kaymakam Bulacak belirledi.