AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, ulaşımda Karabük’ü ilçeleri ile mahalle gibi yaptıklarını bundan sonraki hedeflerinin ise Bartın ve Kastamonu’yu birbirinin mahallesi gibi planlamak zorunda olduklarını söyledi.

İl Başkanı Saylar İHA’ya muhabirine yaptığı açıklamada, Karabük’te planladıkları proje ve çalışmalara ilgili bilgiler verdi.

‘Milletimize ve vatandaşımıza hizmet ediyoruz, Devletin bir kuruşu bizim için önemli’ diyen Saylar, “ Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binasını yapan müteahhit ile ilgili görüşümüzü söyledik. Müteahhitle görüşme yapılarak sözleşmesi fesh edildi. Yüzme havuzu tamamladı ve hizmete açılıyor. Diğer yatırımlar noktasında DSİ’nin şuandaki yatırımları noktasında 2015 programları çıktı. Karabük’ün bütün programlarını buraya aldık. Şuanda 2015 bütçesi ile DSİ’nin istediği para 47 milyon lira. Geçen sene bu 3 milyon liraydı. Bu sene 47 milyon liralık bütçesi var. Gerçekleştirmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Ankara’dan alacağımızı ödenekle işleri hızlandırmamıza yardım olacak. Sağlıkla ilgili 5000 evlerdeki bina üniversiteye geçti ve onlarda burayı sağlık kompleksi yapacak. Evrak ve cihazlara Kamu Sağlığı birimi bakıyor. Niye boşaltılmadığı noktasında kendileri ile görüşüp soracağız” dedi.

KİK BAŞKANI SÖZ VERDİ SORUN ÇÖZÜLECEK

Altyapı ihalesi yapılan ancak itirazlar sonucu KİK’te sonuçlanması beklenen Filyos Liman Porjesi ile ilgilide konuşan Saylar, “ Geçen hafta İl Danışma Meclisi toplantımız sonrası Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Muş ile Karabük’teki 21 sanayicimizi biraraya getirdik. Bu tür noktalarda her şeyi istemektense nokta atış yapmak lazımdı. Burada iki nokta belirledik. Bunun birisi Eskipazar konusu anlatıldı ve Demirçelik ihracatı ile ilgili gümrük konusu ortaya çıktı. Bunla ilgili bir öneri verildi. En önemlisi de Filyos. Filyos limanı açılırsa biz iş imkanı buluruz diye Zonguldak istiyor, ama Karabük’te ki Filyos limanı açılırsa fabrika kurarız diye istediğimizi söyledi. Liman projesi şuan KİK’te takıldığını ve çok kısa sürede çözüleceği noktasında KİK başkanının söz verdiğini ifade etti. Karabük- Eskipazar Serbest Bölge diye adlandırıyoruz ama bize gelecek öneriye göre isim değişir. Ray İhtisas Organize Sanayi olabilir veya bununla ilgili farklı argümanlar olabilir. Şuan dosyalama çalışmamız bitiyor. Karabük’ün bütün il Müdürleri birer kişi verdi ve yazışmaları OSB yapıyor. Animasyonla ilgili bir firmayla anlaşıldı 15 Aralık’ta elimize geçecek. 9 Ocak öncesi bunu alıp Başbakan’a bu animasyonu izletip destek isteyeceğiz. Bunla ilgili Türkiye’de yapılan bütün örneklere baktık. Bu projelendirmeyi bitirince Başbakana anlatıp bu işin daha hızlı yol alması için hazırlık yapıyoruz. Sanayi Bakanımıza da bunu göstermemiz gerekiyor. Karabük - Eskipazar Serbest ve Endüstriyel bölgesini başarırsak Karabük’ün ufkunun çok daha gelişeceğine inanıyorum. Karabük’teki ekonomi şuan inşaatla yürüyor. Biz 5 yıldır şehir olarak inşaatla büyüyoruz. İki yıl sonra inşaat belli bir rayına ve teraziye gelerek kendini oranlayacak. Bizim o zaman imalatla, sanayiyle, endüstriyelle aynı ivmeyle büyümemiz lazım. Yoksa şehir ekonomisi belli bir seviyede kalır ve daralma yaşarız” dedi.

"ULAŞIMDA İLLERİ BİRBİRİNİN MAHALLESİ GİBİ PLANLAMAK ZORUNDAYIZ”

Çevre yolu ve Karabük - Bartın Karayolu çalışmaları hakkında bilgiler veren İl Başkanı Timurçin Saylar, şunları söyledi:

“ Bartın yolunun etüt projeler bitmiş ve Ulaştırma Bakanlığı Genel Müdürlüğüne gidilecek. Oradandan rek proje ihalesine çıkalacak ve buda 1.5 yılda bitiyor. Buda bittikten sonra yapım ihalesi başlıyor. Bartın yolunun proje ihalesini yaptırmamız lazım. 2015’teki hedefimiz Bartın yolunu porje ihalesini yaptırmamız lazım. Yenice yolununda 2015 yılında etüt projesini yaptımamız lazım. Çevre yolunun etütü projesi bitmiş, ama proje ihalesi yok. Soğuk’nun üzerinden OSB’den ve Üniversitenin oradan gelen bir çevre yolumuz var. Bakanlığın bunun proje ihalesini yapması lazım. 2015 yılında Bartın yolu ve Çevre yolunun proje ihalesini yaptırabilirsek 2017 yılında ihale süreci başlar ve 2020 yılında biter. Bu birden olmuyor. Basamak basamak bunu yapmak lazım. Karabük, Yenice ve Eflani’nin nasıl mahallesi olduysa, aynı şeyi Bartın ve Kastamonu için söylüyoruz. Bartın yolu biterse Bartın ile Karabük birbirinin mahalleleri gibi olur ve 20-25 dakikada Bartın’a ulaşacağız. Bunla birlikte Deniz yolu sorununu da aşmış olacağız. Aynı şekilde Kastamonu içinde geçerli. Kastamonu ile bizim doğamız güzel. Şuan Kastamonu 1 saat 15 dakika sürüyor, duble yol bittiğinde 30 dakikaya düşecek. Biz bu anlamda ilçeleri mahalle gibi yaptık bundan sonra illeri birbirinin mahallesi gibi planlamak zorundayız. Bunu planlarken 20 -30 yıllı düşünerek planlıyoruz. Şehrin ihtiyaçları neyse ona göre yapıyoruz. 2002 yılında iktidara geldiğimizde bizim sonumuz neydi?, Üniversite, yol, su, KARDEMİR, doğalgaz gibi bütün projeleri 10 yılda hallettik. Bizim problemimiz şimdi çevre yolu, filyos limanı, Yenice yolu tekrar duble yol haline getirilmesi, havaalanı ve endüstriyel bölge. Biz 2023 yılına kadar halkımız bize inanıp iktidarı devam ettirirsek bunların hepsini hallederiz ve daha fazlasını da yaparız.”

“HAVAALANI PROJESİ”

Karabük Üniversitesi tarafından planlanan Havalanı projesi konusunda baskılarının devam ettiğini analtan Saylar, “Bakanlık 31 tane Sivİl Havacılık Meslek Yüksek Okulu olduğunu söylüyor ve bunlardan sadece Anadolu Üniversite haricinde hiçbirinin havalanı yok diyor. Size izin verince hepsine izin vermek zorundayız diyor. Bizde bize izin verin, Üniversite bütçesinden bunu yaparız dedik. Bu süreç daha devam ediyor. Kalkınma Bakanı ile görüştük ve tekrar bakacağını söyledi. Mehmet Ali Şahin beyde bakanla görüştü. Bunla ilgili baskımızı yapıyoruz ve 2015 yılında Üniversitenin yatırım planında gözükürse inşallah gerçekleşir” dedi.