SGK Karabük İl Müdürlüğü personeline Polisevinde İş Sağlığı ve Güvenliği konularında eğitim semineri düzenlendi.

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği kamu ve özel sektörde çalışan personellerin yıl içerisinde alması gerekli zorunlu eğitimler kapsamında SGK İl Müdürlüğü personelleri ve alt işveren firma personelleri için Karabük Polisevinde 8 saatlik eğitim programı gerçekleştirildi.

Beyaz Baret Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi eğitimcileri, doktorları ve uzmanları tarafından verilen eğitime toplam 113 personel katıldı.

SGK İl Müdürü Nuri Akçay, kurum olarak amaçlarının hem vatandaşlaza en iyi hizmeti vermek, hem de kendi personellerine bilgi ve becerilerini artırıcı faaliyetlerde bulunmak olduğuğunu belirterek, “Göreve geldiğim günden beri Kurum içerisinde yapmış olduğumuz birçok olumlu çalışmayla beraber, vatandaşlarımıza verdiğimiz hizmetin kalitesini de en üst düzeye çıkartmaya çalışıyoruz. Bu çerçevede hem Kurum personellerimiz hem de Kurumumuzda görev yapan alt işveren personellerimiz için Karabük Polisevinde 8 saatlik bir eğitim programı düzenledik. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği kamuda çalışan personellerinde özel sektörde çalışan personellerinde yıl içerisinde alması gerekli zorunlu eğitimler var. Bu eğitimlerin bir ayağını da Karabük’te hizmet vermekte olan Beyaz Baret OSGB firmasıyla birlikte Polisevinde gerçekleştirdik. “ dedi.

Özellikle bu yıl ülke genelinde yaşanan üzücü iş kazalarına da dikkat çeken Akçay şunları söyledi:

“İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda toplumun tüm kesimlerinin üzerine düşen görevleri var. Kurum olarak bizlerde çalışanlarımızı bu konuda bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve eğitmek için böylesi yararlı bir eğitim programı düzenledik. Çok faydalı bir çalışma olduğu düşüncesindeyim. Eğitim programına katılan tüm personellerime ve İSG konusunda uzman eğitimcilerimize teşekkür ediyorum”

Beyaz Baret OSGB firması eğitmenleri Dr. Okan Aslan, A sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Mustafa Sarıoğlu, Yrd. Doç.Dr. Mustafa Erer, İş Güvenliği Uzmanı Burcu Çelik, Özge Hırçın, Muharrem Karadağ ve işyeri hemşiresi Gizem Özdal tarafından verilen eğitimlerin sonunda SGK İl Müdürü Nuri Akçay tüm personellerin eğitim katılım sertifikalarını dağıttı.