Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ve Karabük Üniversitesi (KBÜ) arasında İş Birliği ve Yüksek Lisans Programına ilişkin protokol imzalandı.

Rektörlük makamında imzalanan protokole Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Hulusi Şentürk, KBÜ Demir Çelik Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cevdet Göloğlu, Türk Standartları Enstitüsü Genel Sekreter Müşaviri Arif Gani, Türk Standartları Enstitüsü Bolu İl Müdürü Mithat Yılmaz ve Türk Standartları Enstitüsü Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Demir katıldı.

Protokol öncesi kısa bir konuşma yapan KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal,Türk Standartları Enstitüsü ve Üniversite arasında imzalanan işbirliği ve yüksek lisans programlarına ilişkin protokoller ile işbirliğinin bundan sonra katlanacağını söyledi.

Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Hulusi Şentürk ise, dünya ekonomisi standartlar üzerine hızla büyüdüğünü ve dünya üzerinde yüzde 80’i standartlar üzerine kurulmuş durumda olduğunu söyledi.

Şentürk, “ Dünya ekonomisi standartlar üzerinde Türkiye’nin 2023 vizyonunu gerçekleştirebilmesi için bir yandan standartları yakalaması için standartlara uygun üretimi gerçekleştirerek, bir yandan da standartları belirleyen ülke haline gelerek, pazarda öncü bir rol olması gerekmektedir. İnşallah bugün üniversitemizde gerçekleşecek olan ‘Demir Çelik Sektöründe Standardizasyon ve Standartların Önemi’ konulu panelle birlikte ülkemiz için çok önemli olan demir çelik sektörü için bu anlamda bir örnek teşkil edecektir. Türkiye ihracatında çok önemli bir payı olan demir çeliğin aynı zamanda ciddi sorunlar yaşandığını hepimiz biliyoruz. Özellikle bazı ülkelere girişlerde sorunlar yaşanıyor. İnşallah bu ve bunun gibi faaliyetlerle Türkiye kendi sektöründe bu sektörün önü açılır. İlginize alakanıza ve gerçekleştireceğiniz etkinlik içinde çok teşekkür ederim. ”dedi.

Konuşmaların ardından İş Birliği ve Yüksek Lisans Programına ilişkin Protokolü, Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal ile Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Hulusi Şentürk imzaladı.