28 Aralık Pazar günü yapılacak olan AK Parti 5. Olağan Genel kurulunda İl Başkanı olmak için aday olan 6 kişi arasından Nazmi Ünlü, AK Parti Genel Merkez tarafından partinin adayı gösterildi.

AK Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan İl Başkanı Kerim Dereli, “Biliyorsunuz uzun bir süredir 5. Olağan Kongremizle ilgili zaman zaman bir araya geldi. Bu süreci 28 Aralık’ta yapacağımız seçimle tamamlayacağız. Bu süreç çok uzun aşamalı çok yoğun istişarelerle devam eden bir süreçti. Dün itibariyle Sayın Başbakanımızın huzuruna 4 tane birbirinden değerli arkadaşımızla beraber çıktık. Gerekli istişareler yapıldıktan sonra sayın başbakanımız bu görevi bir arkadaşımıza tevdi etti. Daha önce iki dönem SKM başkanlığımızı ve benim dönemimde teşkilat başkanlığı ve siyasi hukuk işleri başkanlığı yapan Nazmi Ünlü arkadaşımıza bu görevi 28 Aralık itibariyle devreceğiz inşallah” dedi.

AK Parti İl Başkanı adayı Nazmi Ünlü de, “6 arkadaşımızla bu sürece dahil olduk. Sonra teşkilat başkanımızla görüşüldü, 4 adaya inildi. Bu dört adayımızla Başbakanımızla görüşüldü. Bu adaylık görevi bize nasip oldu. Genel merkezin adayı olarak ismimiz duyuruldu. Gerçekten çok zor bir görev. Bu görev verildikten sonra hep düşünüyorum. Sorumluluk o kadar ağır ki ve başbakanımızın mütevazisiyle beraber bölgemizin insanı olması gerçekten bu sorumluluğu daha da artırdı. Omzumuzda yük gerçekten çok ağır. Yeni Türkiye dedik, birlik, beraberlik dedik. Artık ben diyorum ki bazı şeylerin bitmesi gerekiyor. Türkiye için hepimizin kucaklaşması lazım. Buradaki tüm arkadaşlar bizim dava arkadaşımız. Yeni Türkiye için hepimiz birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Bu makamların sorumluluğu çok büyük. İnşallah sürece çıktık. Genel kurulumuz yapılacak sonunda ben olurum. Başka arkadaşımız çıkabilir ama şuna inanın ki birlik beraberliği sağlamak zorundayız. Başbakanımız bize şunu dedi. Biliyorsunuz 2011 seçimlerinde 57.4 oy almıştık. Bundan önceki Cumhurbaşkanlığı seçimimizde 66 küsür oy almıştık. Başbakan bunları takip ediyor. Söyleyin bir rakam dedi biz 75 dedik olmaz dedi. Bu oranı daha da yükseltmelisiniz diye telkinde bulundu. Bu yola hep birlikte çıktık. Bundan sonra beraber yürümeye devam edeceğiz. Bu yolda kazanan ise sadece Karaman olacak” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dereli, İl Başkanlığına aday olmamasının önümüzdeki dönem yapılacak olan genel seçimlerde milletvekili adaylığını düşünüp düşünmediğiyle ilgili soruya, “Bu bir nasip işidir. Önümüzde bir süreç var. Milletvekili adaylığı benim hayatımda olmazsa olmazım değil. İl Başkanlığı zor bir görev ve bu süreçte çok yıprandım. Yoruldum. Şuan için aileme ve çocuklarıma zaman ayırmayı düşünüyorum. Milletvekilliği adaylığı şuan için gündemimde yok. Önümüzdeki sürece göre bir karar vereceğim” dedi.