Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Mümine Hatun Hanımlar Lokalinde basın mensuplarını ağırlayan Başkan Çalışkan öncelikli olarak, yeni kurulan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Hanımlara yönelik birçok hizmetin Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde aralıksız devam ettiğini belirten Çalışkan, Sosyal ve Kültürel hizmetlerin artarak devam ettirileceğini söyledi.

İKİNCİ HANIMLAR LOKALİ KURULACAK

Yaklaşık beş yıldır özellikle bayanlara yönelik faaliyet ve hizmetleri ile dikkat çeken Mümine Hatun Hanımlar Lokalinin Karamanlı hanımların vazgeçilmez mekanlarından birisi haline geldiğini ifade eden Başkan Çalışkan, "Şu anda içinde bulunduğumuz bu güzide mekanı, Karaman Belediyesi olarak, hanımlar lokali haline getirdik. Burada yaklaşık beş yıldır, birbirinden farklı kurslar, spor aktiviteleri, konferanslar gibi bilgi ve beceriye dayalı birçok faaliyet gerçekleştiriliyor. Karamanlı hanımlar bu etkinliklere katılarak hem keyifli ve eğlenceli vakit geçiriyorlar, hem de öğrendiklerini ticari alanlarda uygulamaya geçirmek sureti ile ekonomiye katkıda bulunuyorlar. Önümüzdeki süreçte "Hanımlar Lokali’nin" ikincisini vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız" dedi.

Toplantının ardından, basın mensuplarına alanı gezdiren Başkan Çalışkan belediyenin çalışmalarını hakkında detaylı bilgiler verdi.

"KARAMAN ŞANTİYE ALANINA DÖNDÜ"

Karaman’ın her köşesinde birçok çalışmanın devam ettiğini belirten Başkan Çalışkan, Karaman’ın bir şantiye alanına döndüğünü kaydederek, "Belediye olarak şehir merkezinde ve çevresinde birçok çalışma tüm hızıyla devam ediyor. Karaman marka bir şehir olma konusunda sağlam adımlarla yoluna devam ediyor. Hükümetimizin Bakanlıklarımızın ve diğer kurumlarımızın destekleri ile yakın gelecekte Karaman modern ve marka şehir kimliğini kazanacaktır" diye konuştu.

"BÜTÜN HİZMETLERE KARAMAN BELEDİYESİ’NİN KATKISI VARDIR"

Başkan Çalışkan, "Çevre yolu, hızlı tren hattı, alt ve üst geçit çalışmaları Ulaştırma Bakanlığı uhdesinde sürüyor. Şunun altını çizmek gerekir ki Karaman’da yapılan bütün çalışmalarda belediyenin kesinlikle bir katkısı vardır. Kamulaştırmalar, imar düzenlemeleri ve 18 uygulamaları bu katkılardan sadece bazıları. Bunların yanı sıra gereken bu çalışmalara lojistik destek belediyemiz tarafından verilmektedir" şeklinde konuştu.