AK Parti Karaman İl Teşkilatı tarafından organize edilen Meclis Üyeleri Danışma ve İstişare Toplantısına katılan AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, “Mahalle, semt, sokak demeden halka inip vatandaşın gönlüne girmeliyiz. Yapılanlar, vatandaşın gönlüne girmedikçe bir anlam ifade etmiyor” dedi.

“AK Partinin hedefi, dünya ile yarışan şehirler oluşturmak”

AK Parti Karaman İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ve AK Parti Sinop Milletvekili, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Dr. Nazım Maviş’in başkanlık ettiği Meclis Üyeleri Danışma ve İstişare Toplantısına, AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, AK Parti İl Başkanı Mehmet Er ile il ve ilçe meclis üyeleri, belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Konuşmasında 2019 yılında yapılacak seçimlerin çok önemli olduğunu belirten AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Dr. Nazım Maviş, “Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkanlığı ile belediyecilikte bir efsane olmuştur. Bunu İstanbul gibi bir ilde gerçekleştirmiştir. Böylece 1994 yılından sonra yerel kalkınma başlatılmıştır. 2009 yılında şehirler altyapısını tamamladı ve bu tarihten sonra marka şehirler dönemi başladı. İstanbul; Tokyo ve diğer başarılı şehirler ile yarışır hale geldi. AK Partinin hedefi dünya ile yarışan şehirler oluşturmaktır. Belediyelerimizin, meclis üyelerimizin çalışmaları vatandaşa iyi anlatılmalıdır. 2014 seçimlerinde verilen vaatlerden yapılmayan varsa hızlıca tamamlanmalıdır. Samimiyet olmadan siyaset olmaz. Şanla şerefle her zaman gönüllere yol açmak için uğraşın. Kendi içinizde istişare toplantısı mutlaka yapın. Karaman hedefi yükseltmelidir. Bir önceki seçimden daha fazla oy alınmalıdır” dedi.

“Sadece hizmet yeterli değil, vatandaşın gönlüne girmeliyiz”

Yerel yönetimlerin, teoride halkın yönetime katılmasını sağlayan en etkin yönetsel birimler olarak tarif edildiğini ifade eden AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk da bu teorik doğruyu ülkemizde pratikte de doğru hale getirmeyi başaran partinin AK Parti olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ve onunla birlikte yerel yönetimlerde görev üstlenen kuşağa kadar ülkemizdeki yerel yönetimlerde insani boyutun eksik olduğunu aktaran Milletvekili Konuk, “Yerel yönetimlerin mekanik bir işlevi vardı ve yerel yönetimler merkezi idarenin hastalıklarını aynı ile vaki yerele de taşıyorlardı. Yani merkezi idare gibi insana uzak, erişilmez, otoriter yapıdaydılar. Adeta bölgesel derebeyliklerdi. Hesap vermez, sorgulanmazdılar. Yönleri de yüzleri de Ankara’ya dönüktü. Hemşehri memnuniyetinden çok Ankara’yı memnun etmek gibi kronik bir yönetim hastalığı vardı” diye konuştu.

“Belediyecilik, AK Parti ile insan odaklı yapılmaya başlandı”

Sadece hizmet etmenin yeterli olmadığını vurgulayan Milletvekili Konuk; “Vatandaşın gönlüne girmedikçe yapılan hizmet bir anlam ifade etmiyor. Mahalle, semt, sokak demeden halka inip vatandaşın gönlüne girmeliyiz ve ne yaparsak yapalım Allah rızası için yapalım. Bu samimiyet bizi başarıya götürecektir. 1994 yerel seçimlerinden sonra Türkiye’de belediyeciliğe yeni bir bakış açısı geldi. O bakış açısı bugünkü bizim siyasi hareketimizin de siyaset yaklaşımının da mayası oldu. Önce yerelde, yerel yönetimler yüzünü de yönünü de hemşehrilerine döndürdü. Belediyeciliği mekanik, bürokratik bir yönetsel işlev olmaktan çıkarıp, insan odaklı yapmaya başladı. Klasik belediye görevlerini yani kanunla sayılmış görevleri insan odaklı hizmet belediyeciliği ile zenginleştirdi. Belediyelerin, ekonomik ve sosyal kalkınmanın da lokomotifi olabileceğini belediyecilik yaklaşımıyla tüm Türkiye’ye ispat etti” ifadelerini kullandı.

“Önümüzdeki 14 ayda sıkı çalışmak zorundayız”

Yerel yönetimlerde başlayan değişimin, 2002’de AK Partinin iktidara gelmesiyle birlikte tüm Türkiye’de merkezi yönetimde de yaşandığını kaydeden Milletvekili Recep Konuk, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Biz, belediyelerde başlayan değişimi merkezi idareye taşımış, yerel yönetimlerde inşa ettiğimiz doğru siyasetle milletten destek ve yetki almış bir siyasi heyetiz. O nedenle bizim kendi oluşturduğumuz yerel yönetim anlayışından taviz vermeye hakkımız da lüksümüz de yok. Biz, odak noktası insan olan, ekonomik ve sosyal kalkınmaya yerelde lokomotiflik yapan hizmet belediyeciliğine ne kadar sıkı sarılırsak kendi siyasi tarihimize de o kadar sahip çıkıyoruz demektir. O nedenle biz, önümüzdeki 14 ayda sıkı çalışmak, hemen hemen çeyrek asırlık olan ve milletimizin yürekten destek verdiği kendi inşa ettiğimiz belediyecilik yaklaşımını tavizsiz sürdürmek zorundayız. Çünkü yerel yönetimler seçimlerine 14 ay gibi göz açıp kapayıncaya kadar geçecek bir süre kaldı.”

“Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemini istemeyenler var”

Cumhurbaşkanlığı sisteminin önemini de anlatan Konuk, “Cumhurbaşkanlığı sistemi ile gelecek olan yeni sisteme, Türkiye’nin iyiliğini istemeyen bazı odaklar karşı çıkıyor. Peki, niye istemiyorlar? Türkiyeyi kalkındıran anlayışın bu yeni sistemde vücut bulacağını çok iyi biliyorlar, onun için istemiyorlar. Kredi derecelendirme kuruluşlarına falan kimsenin baktığı yok, bakın her şey ortada, maşallah her şey gayet iyi ve inşallah daha da iyi olacak. Türkiye’nin daha iyi olmasına itiraz eden ülkeler var, bizi o rekabet alanına almak istemiyorlar, almak istemeyecekler de. Onun için Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin vücut bulmaması adına, çok daha büyük bir çabayı önümüze koyacaklar. Onun için yerel yönetimler seçimleri çok daha önemli hale geliyor. Bu anlamda hepimize düşen görevler vardır. Bu alanda yapılacak her çalışmanın değerli olduğunu göz ardı etmemek lazım. Arkadaşlarımızın da çalışmalarını bu şuurla sürdüreceğine inanıyorum. Bu vesile ile şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum, ailelerine sabır diliyorum. Gazilerimize şifalar diliyorum. Bu badireleri atlatacağız, bundan hiç şüpheniz olmasın” dedi.

“Yerel yönetim deyince akla ilk gelen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır”

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker ise, “Yerel yönetim deyince akla ilk gelen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Halka götürülen güzel hizmetlerin yanında ayrıca garip gurebanın sofrasına oturarak onlarla her daim beraber olarak ve onların dertleri ile bizzat ilgilenerek onların gönüllerini kazanmasını bilmiştir” dedi. Şeker, "Bizim önümüzde en büyük örnek yine Cumhurbaşkanımızdır. Karamanlı Mertcan kardeşimizin derdiyle bile ülkemizdeki bu kadar sorun içinde dahi bizzat ilgilenebiliyor. Biz de belediyecilikte yol yaparız, kaldırım yaparız, alt geçit ve üst geçit yaparız ama insana dokunmazsak onların derdiyle dertlenmezsek kalplerine hükmedemezsek bir şeyi eksik yapıyoruz demektir” diye konuştu.

Şeker, “O, ülkesi için gecesini gündüzüne katarken bizde hem Karamanımız hem de ülkemiz için birlik ve beraberlik içinde çalışmalı, kalpten kalbe yol kurmalıyız” diyen Dr. Recep Şeker, devam eden Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili olarak da; "Zeytin Dalı Harekatında da bu aziz millet yiğitliğini, ordusunun yiğitliğini tüm dünyaya göstermiştir. Bu vesileyle bir kez daha aziz şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet dilerken yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum" dedi.