Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Satranç İl Temsilciliğinin Karaman ilinde devam eden satranç kurslarındaki eğitimler hız kesmeden devam ediyor. Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık’ın eğitime ve spora verdiği büyük önem doğrultusunda çalışmaların kararlı bir şekilde gerçekleştiği satranç kursları öğrencilerden yoğun ilgi görüyor. Karaman Satranç Eğitim Merkezinde ve Piri Reis Gençlik Merkezinde gerçekleşen satranç kursları üç ayrı grupta düzenleniyor ve toplam 80 öğrenciye dersleri Ahmet Yöner, Hüseyin Kantar ve Yusuf Dönmez veriyor.

KARAMAN SATRANÇTA İLK SIRADA

Türkiye’de satranç kulübü ve satranç eğitim merkezi bakımından ilk sırada olduklarını belirten Kısacık, “İlimizde satranç branşında faaliyet gösteren 34 spor kulübümüz ve 4 bin 600 lisanslı sporcumuz bulunmaktadır. Kulüplerimizden Belediye Spor Kulübü ve Sağlık Spor Kulübü birinci ligde, diğer otuz iki takımımız ise ikinci ligde mücadele etmektedir. Faaliyet gösteren Satranç Eğitim Merkezimiz ise Türkiye’nin en büyük Satranç Eğitim Merkezidir” dedi.

Milli Takım Havuzunda ve Türkiye’nin ilk 120 sporcusu arasında sporcuları olduğunu belirten Kısacık, Karaman’daki satranç antrenörlerinden 10 tanesinin 2.kademe olduğunu, bunun yanında bir Ulusal(Sinan Güder) ve bir de Uluslararası(Mustafa Eroğlu) hakem olduğunu ifade etti.

HER ZAMAN YANLARINDA OLACAĞIZ

İnsan vücudunun sağlıklı olması için spor yapmanın büyük önemi olduğunu, nasıl ki bedeni geliştirmek ve zinde tutmak için çeşitli sporlar yapılıyorsa, beynin de sporunun satranç olduğunu belirten İl Müdürü Kısacık, "Buraya satranç öğrenmeye gelen çocuklarımızı ve onları buraya getiren velilerini tebrik ediyorum. Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde eğitim gören çocuklarımızın büyük başarılara imza atacağına inanıyorum. Ben de her zaman öğrencilerimizin yanında ve destekçileri olacağım" şeklinde konuştu.