Yeni alınan belediye otobüsünün hizmete girmesi nedeniyle Aktekke Meydanı’nda bir tören düzenlendi. Törene Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu’nun yanı sıra; Ak Parti İl Başkanı Süleyman Atik, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, burada yaptığı konuşmada; Belediye olarak Karaman’ın ulaşım sorununa kalıcı çözümler bulabilmek için radikal kararlar alarak, bundan önce de 10 yeni belediye otobüsünü halkın hizmetine sunduklarını söyledi.
Yeni otobüslerin devreye girmesiyle sorunun bir nebzede olsun giderildiğini ve vatandaşlardan bu yönde olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden Başkan Uğurlu, şunları kaydetti: ”Karaman’da toplu taşımaya çok önem veriyoruz. Fakat toplu taşıma derken vatandaşlarımızı sanki kendi özel otomobilinde seyahat eder gibi rahat, güvenli ve huzur içinde taşımak zorundayız. Yani vatandaş imkânı olmadığı için belediye otobüsünü tercih etmemeli. Belediye otobüslerinin imkânları ona cazip gelmeli ki tercihini Belediye otobüsünden yana kullansın. Evinden tekerlekli sandalyesi ile sokağa çıkan engelli bir vatandaşımız kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan otobüse binip işlerini görebilsin. Bu nedenle geçen yıllarda satın aldığımız 10 yeni otobüs çok ilgi gördü. İhtiyaca binayen Belediye Meclisimiz yeni 6 tane otobüs almamız için bize yetki verdi. Bu otobüsler 12 metre boyunda, 110 yolcu kapasiteli, alçak tabanlı, klimalı ve engelli vatandaşlarımız için tasarlanmış otobüsler.”
Bu otobüslerden 1 tanesinin belediye kaynaklarından satın alındığını ve Karaman’a getirdiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Uğurlu: “Yeni otobüsümüz Üniversite hattında hizmet vermeye başlayacak. İlk önce bizim ve kentimizin geleceği olan gençlerimiz için Üniversite hattını rahatlatmak istedik. İnşallah bu girişimlerle bu günün ulaşım sorununu değil gelecek yıllardaki olabilecek olası sorunları çözmeyi hedefliyoruz. Vatandaş memnuniyetinin her şeyin üstünde olduğunun bilinci içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Ak Parti İl Başkanı Süleyman Atik de, yeni otobüsün Karaman’a hayırlı olmasını dileyerek, vatandaşların hizmette en güzeline layık olduklarını söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından yeni alınan otobüs hizmete sunulurken, Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu ve Ak Parti İl Başkanı Süleyman Atik, şoför koltuğuna oturarak sırayla otobüsü kullanarak test ettiler.