Yayınladığı bildiride okulun genel özellikleri, yerleşme şartları, üniversiteye yerleştirme başarı durumu, kadrolu öğretmen sayısı ve yatılılık durumu ile ilgili bilgiler vermiştir. ………………………….. gazetesi olarak Tercih yapacak tüm öğrencilerimize ve velilerimize faydalı olması dileğiyle bildiriyi sizinle paylaşıyoruz.

Okulun fiziki donanımı yeterli mi?

2004 yılında Cumhuriyet Mahallesindeki Eğitim Araçları ve Donatım Merkezi Müdürlüğü binasında hizmete başlayan okulumuz, 2009 yılı Şubat ayında Üniversite Mahallesinde okul, yurt binası ve spor salonundan oluşan yeni yerine taşınmıştır. Okulumuz bünyesinde 26 derslik, Fizik, Kimya, Biyoloji laboratuarları ve Bilişim Teknoloji sınıfı, Resim-Müzik Dersliği, konferans salonu, kütüphane mevcuttur. 2010-2011 Eğitim Öğretim yılında gerekli alt yapının sağlanmasıyla birlikte çağdaş okullarda uygulanan derslik sistemi uygulamasına geçilmiştir. 16 dersliğimizde bilgisayar, 1 Matematik dersliğinde akıllı tahta, 8 derslikte de projeksiyon cihazı vardır. Bu haliyle okulumuz Fatih projesinin uygulanması konusunda hazırlıklıdır. Okul binası içerisinde tüm sınıflarda kablosuz internet erişimi mümkündür. Okul binasında ayrıca iki yerde; hem erkek ve hem de kız yurdunda birer olmak üzere toplam 4 adet Wİ-Fİ İnternet Erişim Cihazı mevcuttur.

Yatılılık durumu nedir?

Yurdumuza Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğünce geçen toplam 124 öğrencilik kontenjan belirlenmiş olup, mevcut yatılı öğrenci sayımız 60’tır. 64 kişilik boş kontenjanımız vardır. Yönetmelik gereği boş kontenjanın % 80’i okula yeni kayıt olan 9. Sınıf öğrencilere, % 20 si ise ara sınıflara ayrılacaktır.

Haftalık ders çizelgesinin diğer Anadolu Liselerinden farkı var mıdır?

            Okulumuzda Anadolu Öğretmen Liseleri Haftalık Ders Çizelgesi uygulanır. Dersler noktasında diğer Anadolu Liselerinden tek farkı haftada 2 ders saati fazla ders göstermemizdir. Bunlar da öğretmenlik mesleği ile alakalı derslerdir. Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik ve Edebiyat gibi diğer derslerin haftalık ders saatleri Anadolu Liseleri ile aynıdır.

Öğretmen kadrosu yeterli midir?

Öğretmenlik Meslek Bilgisi ve Almanca branşları hariç bütün branşlarda öğretmenlerimiz tam ve kadroludur.

Mezunlar sadece öğretmenlik bölümlerine mi gidebilirler?

Üniversite adayı öğrencilerimiz öğretmenlik harici tıp, mühendislik, hukuk vb. istedikleri bölümü diğer Anadolu Liselerinde olduğu gibi herhangi bir puan kaybı olmaksızın tercih edebilmekteler. Öğretmenlik bölümü tercih ettikleri takdirde normal Ortaöğretim başarı puanlarına ilaveten 20-30 arası ek puan almaktalar. Ayrıca öğretmenlik bölümlerini ilk 5 tercihine yazan ve o bölümleri kazanan öğrencilerimizin hepsine Milli Eğitim Bakanlığı bursu kontenjan sınırlamasına tabi tutulmaksızın verilmektedir.  (Mezun öğrencilerimizin kazandıkları bölümler için

http://karamanaol.k12.tr/?option=com_content&id=1092 tıklayınız.

 

Okulunuzda hangi alanlar vardır? Diğer Anadolu Liselerinden farklı mıdır?

            Bilindiği gibi liselerde alan uygulaması kademeli olarak kaldırılmaktadır. 2011-2012 Eğitim Öğretim yılında okulumuzdan mezun olacak öğrencilerimiz Fen Bilimleri, Eşit Ağırlık ve Dil Alanından mezun olan son öğrencilerimiz olacaklardır. Ancak, alan uygulaması aslında devam etmektedir. Yeni haftalık ders çizelgelerinde alan dersleri tamamen seçmeli dersler arasına alınmıştır. Öğrencilerimiz 9. Sınıfı bitirdikten sonra 10,11 ve 12. Sınıfta hedefledikleri yükseköğretim programına göre Fen Bilimleri, Türkçe-Matematik veya Yabancı Dil ağırlıklı dersleri seçeceklerdir. Alanlar arası üniversite tercihlerde eskiden puan düşülürken, yeni uygulama ile beraber puan kaybı olmayacaktır. Bundan sonra mezun olacak öğrencilerimizin diplomalarında sadece alan bölümü olmayacaktır.

Geçen Yılki Taban ve Tavan Puanlarınız Kaçtır?

Okulumuzun 2010-2011 SBS 1. Yerleştirme sonuçlarına göre taban puanı 448, tavan puanı 477 dir. Yeni binamıza geçmemiz, pansiyona sahip olmamız ve ilk mezun verdiğimiz yıl olan 2007-2008’den beri Karaman Merkezde üniversiteye yerleştirmede hep birinci okul olmamız nedeniyle, okulumuza olan rağbet artmış, Fen Lisesi puanına sahip olan öğrenciler bile okulumuzu tercih etmektedir.

Üniversiteye yerleştirme oranınız kaçtır? Karaman Merkezde yerleştirmede kaçıncı sıradasınız?

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE biriminin yayınlamış olduğu Lisansa Yerleşme Yüzdesine göre Okul Listesinde okulumuz %67,39 puanla Karaman Merkezde birinci, Karaman Fen Lisesi %57,33 ile ikinci, Karaman Anadolu Lisesi ise %55,24 ile üçüncüdür. (Diğer istatistikler için 

http://ankara.meb.gov.tr/sistem/ tıklayınız.)

Diğer ortaöğretim kurumlarından okulunuza nakil mümkün müdür?

Diğer Anadolu Liselerinden okulumuza nakil, taban puan şartı ile birlikte kontenjan olması durumunda sadece 9. Sınıfta mümkün olmakta; diğer sınıf düzeylerinde nakil yönetmelik gereği yapılmamaktadır. SBS sonrası tercih yapacak olan tüm öğrenci ve velilere bu durumu göz önünde bulundurmalarını tavsiye ediyor, başarılar diliyoruz.