İhtiyaç sahiplerinin yanı sıra, iftar vaktinde çalışan personel ve işi nedeniyle evine gidemeyecek kadar zaman sıkıntısı yaşayan vatandaşlara iftar yemeği sunma çalışması içerisine giren Karaman Belediyesi, bu hizmetini Ramazan Ayı döneminde şehrin değişik alanlarında gerçekleştirecek. Bazı mahallelerde belirlenen mekânlarda verilecek iftar yemekleriyle sadece kent merkezinde değil kenar mahallelerde yaşayan vatandaşlara da ulaşılmış olacak.

        Ramazan ayının ilk iftar sofrası, Topucak Meydanı’nda ki geniş alana kuruldu. Karaman Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterileri eşliğinde; Koçakdede, Seki Çeşme, Gazi Dükkân ve Sakabaşı Mahallelerinde ikamet eden vatandaşlara sunulan ilk iftar yemeğine; Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu ve eşi, Milletvekilli Mevlüt Akgün ve eşi, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Ankaralı ve eşi, Belediye Meclis Üyeleri de katıldı. Oruçlar açılmadan önce tek tek masaları gezen Başkan Uğurlu ve vatandaşlara hayırlı iftarlar diledi.

        İftar yemeğinin ardından konuşan Başkan Uğurlu: “Her sene geleneksel hale getirdiğimiz bu uygulama ile tekrar aranızda olmaktan mutluluk duydum. Mahallenize kadar gelip sizlerle birlikte iftar açmak istedik. Allah nasip ederse bunu her yıl düzenli olarak yapmak istiyoruz” dedi.

        Başkan Uğurlu’nun ardından sahneye Konya’dan gelen tiyatro ekibinin gösterileri yer aldı. Program gösterilerin ardından sona erdi