Karamanlı hanımların buluşma adresi olan Mümine Hatun Hanımlar Lokali, açılacak yeni hizmet binalarıyla artık daha çok vatandaşımıza hizmet verecek.

Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu yaptığı açıklamada; şu anki Hanımlar Lokaline uzaklık sebebiyle gelemeyen vatandaşlarımız için bir çalışma başlattıklarını ve çok yakında tüm Karamanlı hanımlarımızın bu tesislerden istifade edebileceklerini belirtti. 

Mümine Hatun Hanımlar Lokali’nin kuruluşundan bu yana sosyal ve kültürel alanda önemli faaliyetler gösterdiğini ifade eden Belediye Başkanı Uğurlu şunları kaydetti:
“23 Nisan 2009 tarihinde hizmete açtığımız Hanımlar Lokali, bin hanıma hizmet veriyor. Gün geçtikçe kendini yenileyen tesisler; spor faaliyetlerinden el becerilerini geliştirmeye,  kurs ve danışmanlık hizmetlerinden eğitim seminerlerine kadar her alanda hanımlarımızın gelişimine katkı sağlıyor. Yapılan bu etkinliklerle onların beceri ve emeklerini gün ışığına çıkararak kadınlarımızın topluma kazandırılmasını hedefliyoruz.”  
Bu yıl içerisinde Karaman’a yeni tesisler yapılacağının müjdesini veren Kâmil Uğurlu: “Hanımlarımızın büyük ilgi gösterdiği Hanımlar Lokali’nden, yelerini belirlediğimiz bazı mahallelere yenilerini kuruyoruz. Hatta çalışmalar başladı. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ne yapılan yeni Hanımlar Lokali tamamlanmak üzere. Mümine Hatun Hanımlar Lokali’ne gelemeyen uzak mahallelerdeki hanımlarımız, bu yeni yapacağımız tesislere gelerek sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayabilecekler” dedi.
Belediye Başkanı Uğurlu, Mümine Hatun Hanımlar Lokali isminin, Mümine Hatun Kültür Merkezi olarak değişeceğini de sözlerine ekledi.