Karaman Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği, merkeze bağlı Bayır Köyünde 2 köpeğin hunharca öldürülmesi ve 1 köpeğinde ağrı şekilde yaralanması olayıyla ilgili olarak basın açıklamasında bulundu.

Karaman Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği, 2 köpeğin hunharca katledilmesi ve 1 köpeğinde ağır şekilde yaralanması olayıyla ilgili olarak basın açıklamasında bulundu.

Merkeze bağlı Bayır Köyünde meydana gelen olayla ilgili olarak köpekleri katleden cani ve canilerin kanun önünde hesap sorulmasını talep ettiklerini ifade eden dernek yöneticileri ve üyeleri yaptıkları basın açıklamasında: “25.04.2021 günü tarafımıza muhtelif yollarla ulaşan bilgilere göre; Karaman Merkeze bağlı Bayır Köyünde 2 köpeğimiz hunharca katledilmiştir 1 köpeğimiz ise ağır şekilde yaralanmıştır. Olayın öğrenilmesinin akabinde derneğimiz üyelerinden oluşturulan bir heyet olayın detaylarını öğrenmek üzere çalışma başlatılmıştır.

Yapılan çalışma sonucunda alınan bilginin maalesef doğru olduğu teyit edilmiştir.

Bu ve benzeri hayvanlara yönelik gerçekleştirilen bütün şiddet ve vahşet olaylarının sona erdirilmesini, bir kap yemeğe, bir yudum sevgiye hasret olan bu canlarımızı katleden cani ve canilerden kanun önünde hesap sorulmasını talep ediyoruz.

KARDOHAK dahil tüm hayvan hakkı savunucuları hayvan hakları alanında yapılan olumlu eylemleri desteklemekle birlikte her kim olursa olsun hayvan hakkı ihlallerinin karşısında durmaktadır; bu bağlamda sorumlular hakkında bir an önce işlem başlatılması talebimizi net bir şekilde ortaya koyuyoruz.

Bir cani tarafından gerçekleştirilen vahim eyleme dair Merkezimizce suç duyurusu ayrıca 5199 sayılı yasa kapsamında para cezası ile tecziyelerine yönelik başvuruda bulunulmuştur. Özet niteliğindeki CİMER başvuru formunu ise duyarlı herkes tarafından şikâyette bulunulmak üzere sunuyoruz.

Karaman Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği (KARDOHAK); hayvan hakları alanındaki diğer tüm kurum, dernek ve kişilerle koordine halde bahsi geçen skandal olayın takipçisi olmakla beraber sürece dair kamuoyu ile bilgi paylaşımı yapacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur” İfadelerine yer verdiler.