AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, çözüm sürecini kamu düzenini sağlamak için başlattıklarını, birilerinin çözüm sürecini istismar ederek kamu düzenini engellemeye çalıştığını ve onlara da gereken yapıldığını belirtti.

AK Parti Kars İl Başkanlığı’nın Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlediği ‘İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan AK Parti Grup Başkanvekli Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Türkiye’nin gelişmesi adına 12 yıldır mücadele verdiklerini, 12 yıllık süreçte birçok engel ve krizle karşılaştıklarını ifade etti.

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş ve partililerin katıldığı İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Ünal, “O günden başlayarak Türkiye’yi normalleştirdik. 2009’a geldiğimizde de artık ’milli birlik ve kardeşlik zamanı’ dedik. Yıllarca bu ülkede eski devletle, eski devlet aklıyla bölge insanını devletin şiddetiyle PKK’nın şiddeti arasında ezilme noktasına getiren o anlayışı bertaraf ettik” dedi.

“VATANDAŞLARIN ARTIK PKK’DAN ŞİKAYET ETMEYE BAŞLADI”

PKK’nın şiddetinden, zulmünden, bölgede uyguladığı faşizan baskılardan şikayet ediyor insanlar diyen Mahir Ünal, “Demek ki ne yaptık biz, devletin baskısını, devletin, sorunu çözmek için kullandığı yanlış yöntemleri sona erdirip, siyaset kurumunu devreye soktuk ve devlet, artık bölgede meşruiyetini sağladı. Şimdi de ’devlet, bölgede kamu düzenini sağlasın’ diyorlar. Devlet, bölgede kamu düzenini sağlıyor, merak etmeyin. Şunu unutmayın, ’çözüm süreci’ dediğimiz süreç, kamu düzeninin alternatifi değildir. Biz çözüm sürecini kamu düzenini sağlamak için başlattık. Birileri çözüm sürecini istismar ederek, kamu düzenini engellemeye çalışıyorsa onlara gereken yapılır. Maalesef birileri bu konuda kafaları çok fena karıştırıyor. Taş üstüne taş koymayanlar, bugüne kadar bu ülkenin tek sorununu çözmemiş olanlar, laftan, karşıtlıktan, vatandaşın kafasını karıştırmaktan başka bir şey bilmeyenler, bugün vatandaşın kafasını karıştırmaya çalışıyor. Devlet vatandaşlarının hak ve özgürlüklerini kimseyle pazarlık konusu yapmaz. Hele hele terör örgütüyle asla yapmaz. MHP’liler diyor ya, ’bunlarla müzakere yapıyorsunuz.’ Evet, müzakere yapıyoruz ama terörü bitirmek, silahı bırakmaları için müzakere ediyoruz. Terörü bitirmek ve sonlandırmak, silahları ve silahların şiddetini bitirmek için kiminle konuşacaksınız? Terörü uygulayanlar ve onların uzantılarıyla konuşmak zorundasınız ama vatandaşımızın haklarını ve özgürlüklerini kimseyle müzakere etmeyiz. Vatandaşlarımızın, özellikle Kürt vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlükleriyle ilgili düzenlemeleri hızlı şekilde yaptık. Her düzenleme yaptığımızda muhalefet bize, ’ne aldınız da ne veriyorsunuz’ dedi. Dedik ki ’vatandaşımızın hakkıyla ilgili al-ver olmaz.’ Devlet, kendi vatandaşının hakkını vermek zorundadır” diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekli Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, daha sonra şunları kaydetti:

“Artık vatandaşın kalbini kazandık. Vatandaşımızın kalbini kazanmasaydık, vatandaşımızla gönül, kimlik bağı kurmasaydık. Bir örnek vereceğim sadece, Mısır’da, Tahrir’de insanlar toplandığında bunlar da Diyarbakır’da Tahrir benzeri toplanma yapmak istedi, 150 kişiyi toplayabildiler sadece. Bu son 3 günlük şehir eşkıyalığı, yağma ve yıkımda insanlarımızı sokağa çıkaramadılar. Bütün Türkiye’de sokağa çıkan insan sayısı 120 bin. Bugün artık devlet, vatandaşıyla gönül bağını kurmuştur. Vatandaş, devletine güvenmektedir. Türkiye’nin bir terör sorunu vardır, Türkiye Cumhuriyeti Devleti de çözüm süreci çerçevesinde bu sorunu çözmeye çok yakındır.”

AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.