AK Parti Kars Merkez İlçe Başkanlığı’nın 5. Olağan Kongresi İl Kültür Müdürlüğü Salonu’nda yapıldı.

Kars Merkez İlçe Genel Kurul 5. Olağan Kongresi’ne tek liste ile giren mevcut İlçe Başkanı Yusuf Kaya, yeniden başkan seçildi.

Kültür Müdürlüğü Salonu’nda yapılan kongreye AK Parti Kars Milletvekilleri Prof. Dr. Yunus Kılıç, Ahmet Arslan, İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, İl ve İlçe Teşkilatları, Belediye Başkanları, delegeler, mahalle ve köy temsilcileri ile partililer katıldı.

AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi’nin Divan Başkanlığı’nı ise İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş yaptı.

Daha sonra söz alan Merkez İlçe Başkanı Yusuf Kaya, ‘Yeni Türkiye, Yeni Güç, Hedef 2023’ sloganıyla yola çıktıklarını söyledi.

Kaya, “Bugün burada AK Parti’nin sloganı olan ‘Yeni Türkiye, Yeni Güç, Hedef 2023’ sloganıyla yola çıkarak Kars Merkez İlçe olarak kongremiz yapacağız. 30 Mart’ta talihsiz geçirdiğimiz belediye başkanlığı seçimlerinden ders çıkartarak çok çalıştık. 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 2011 genel seçimleri üzerinde oy alarak büyük usta Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı olarak Köşke gönderdik” dedi.

AK Parti Milletvekili Prof Dr. Yunus Kılıç, AK Parti kongrelerinin Türk siyasetinde örnek teşkil ettiğini ifade etti.

Prof. Dr. Kılıç, “AK Parti’nin seçim süreçleri , kongre süreçleri hep bir birine destek, heyecan bende bir şeyler katabilirim arzusunda olan insanların, bu aileye özellikle bir yerlerde görev almak suretiyle daha fazla destek verme arzularıyla heyecanlanan ama seçim günleri yaklaştıkça herkes teşkilata katkı yapacak olgunluk içerisinde, AK Parti’nin gücünü kudretini pekiştirecek bir şekilde kongre salonlarına gelirler. Huzur içerisinde, bir birine sevgi saygı içerisinde seçimlerini yaparlar. Ve sonrada kendi seçtiklerine sahip çıktıkları süreçler olur. Yani bizim kongrelerimiz aslında Türk siyasi tarihine örnek teşkil edecek kongreler olur. Bakın 12 yıllık geçmişimizde 5 defa olağan kongre yapmışız. Bu şunu gösteriyor. Biz bu süreçleri çok iyi işletiyoruz. Ve bu süreçlerden sonra ortaya çıkan sonuçlara da, kendi oy verdiklerimize, seçtiklerimize de saygı gösteriyoruz. Ve arkalarında duruyoruz. Hep olağan devam ediyor. Olağan üstü olmuyor. Bizim kongrelerimiz” diye konuştu.

Son olarak söz alan milletvekili Ahmet Arslan, şunları söyledi:

“AK parti bir dava partisi, kesinlikle kişilerin partisi değil. Kişiler bu davaya hizmet etmek adına doğal Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği gibi; ‘ Halkın Hizmetinde olmak, halkın hizmetkarı olmak için bu davanın bugünlük neferleri, ama bu davanın geçmişte de neferleri vardı. Tam bin yıl önce, bin yıl önce bu coğrafyaya gelmiş Hasan Harakani Hazretleri’nin davasıdır bizim sürdüğümüz. Onu ve bu coğrafyada onunla birlikte gelmiş, Müslümanlığı, Türklüğü, İslam’ı bu coğrafyada anlatmış, ecdadın bu coğrafyaya gelmesine vesile olmuş, onunla birlikte şehit olmuş şühedayı, ondan sonra bu coğrafyada yaklaşık 1,5 milyon şehit ecdat var. 1,5 milyon şehit ecdatı çok değil, 50 kilometre mesafede, Sarıkamış’ta tam 100 yıl önce donmak pahasına, bize iyi bir miras bırakmak üzere gözlerini kırpmadan şehit olan 100 binleri, 90 binleri hepsini saygıyla, rahmetle, minnetle anıyoruz ve dua ediyoruz. İşte diyoruz ki bu dava bin yıllık bir davadır. Hasan Harakani Hazretleriyle, bu dava 950 yıllık davadır. Sultan Alparslan’ın tam da 950 yıl önce 1064’te Ani’ye gelmesiyle başlayan bir davadır. Bu dava 100 sene önce gözünü kırpmadan şehit olan ecdadın davasıdır. Bu davayı gütmek, bu davayı sürdürmek, bugün bizlere kalmışsa, inşallah biz yarın çocuklarımıza, torunlarımıza emanet edeceğiz. O yüzden günümüzde bu davanın lideri olan ve bugün sayenizde, ülkenin sayesinde Cumhurbaşkanlığı Makamına çıkmış olan Recep Tayyip Erdoğan’a saygı sunuyoruz.”

Yapılan konuşmaların ardın bütçe görüşmelerine geçildi. Gelir-gider ve faaliyet raporu okundu. Yapılan seçimde ise tek aday olarak seçime giren Yusuf Kaya yeniden AK Parti Merkez İlçe Başkanı seçildi.