Geçtiğimiz Cumartesi günü AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı AK Parti Kars İl Başkanlığı 5 Olağan Kongresi sonrasında 40 kişiden oluşan yönetim kurulu üyeleri belli oldu.

İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Salonu’nda geniş çaplı katılımla gerçekleştirilen AK Parti Kars İl Başkanlığı, kongre de mevcut Başkan Ali Şakir Yurdakoş güven tazeleyerek yeniden AK Parti Kars İl Başkanı oldu.

5. Olağan Kurul sonrası değerlendirmede bulunan AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdoakoş, kongrenin büyük bir coşku, birlik ve beraberlik içerisinde tamamladığını söyledi.

Kongre ile birlikte hedeflerinin 2015’te yapılacak olan genel seçimlere de en iyi şekilde hazırlanacaklarını dile getiren Başkan Yurdakoş: “Bu dönemde de aziz milletimizden yeniden güç alacak partimizin ve teşkilatlarımızın tazelenme, yenilenme, kuvvet kazanma, 2023, 2053, 2071 hedeflerine ulaşma iradesinin kaynağını oluşturmaktır. Teşkilatımız 5. Olağan Kongresinden elde edeceği güç, birlik beraberlik anlayışı ve kongrelerden çıkaracağı enerji ile milli iradeyi hâkim kılmaya devam edecektir. Milletimizin bizden beklentisi budur. Kongremizin Türkiye’mize, Karsımıza ve partimize hayırlı olmasını diliyor hepinizi en samimi duygularımla selamlıyorum” dedi.

Türkiye’nin yeni dönemde de güçlü, demokratik, müreffeh ve saygın bir ülke olma hedefine daha büyük bir azimle yürürken Kars’ın da hak ettiği yeri almasının tek hedefleri olduğunu da dile getiren Ali Şakir Yurdakoş, “AK Parti, bu yeni aşamada milletin sesi olmaya devam edecektir. Kongrelerimiz Türkiye’mizin büyük hedeflere ulaşmasının kaynağıdır. Kongrelerimiz çözüm süreci irademizin ve Yeni Türkiye’nin vazgeçilmez ihtiyacı olan Yeni Anayasanın Aziz Milletimizle buluşturulma iradesinin kaynağıdır. Kongrelerimiz tüm vesayet kalıntılarının, paralel yapının, milletimize musallat olan tüm musibetlerin tasfiye edilmesinin kaynağıdır. Şehrimizin kalkınması, yeni Türkiye yolunda 2023 ve sonrası hedeflerinde Kars’ımızın gereken yeri alması tek hedefimizdir. Problemlerden beslenen değil problemleri çözen bir yönetim olacağız. Biz ak parti Kars yönetimi olarak hiç bir zaman kişisel bir dava, kişisel bir mesele üzerinde durmadık, durmayacağız. Bizim davamız Kars’tır. Bizim şahsi davamız yoktur, bizim için mesele Türkiye’dir, Kars meselesidir, milletimizin geleceğidir. Hiçbirimiz mükemmel değiliz. Tabiî ki eksiklerimiz, hatalarımız, kusurlarımız olabilir. Teşkilatımızın kurulduğu günden bu yana partimize, Kars’ımıza ve ülkeye hizmet eden tüm teşkilat mensuplarımıza teşekkür ederim. Eski yönetimlerimizde görev alan arkadaşlarımız AK Parti ile gönül bağını sürdürmektir. Anlamlı olan da budur. Bu bir bayrak yarışıdır, değişimler her zaman oldu ve olmaya da devam edecektir. Bizim için önemli olan millete hizmettir” diye konuştu.

Ali Şakir Yurdakaş Başkanlığı’nda 40 kişiden oluşan AK Parti Kars İl Başkanlığı Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu.

Adem Çalkın, Hayati Yıldız, İsmail Yıldız, Alpay Öztürk, Mehmet Topçu, Sefer Özabay, Ahmet Tüzen, Nesim Savaş, Yunus Serhat Vargün, Abdulkadir Sarıdağ, Hilal Gül, Ferhat Çakırca, Ünsal Karabulak, Şener Günerhan, Bahattin Kaskansoy, Sontürk Mebdi, Yusuf Durmuş, Sevim Arslanoğlu, Nihat Uğurluel, Nihat Nebioğlu, Zeki Yağcı, Yahya Batıbay, Emine Karadağ Yıldız, Celal Acay, Ömer Gökalp, Abdul Hüseyin Erdem, Fatma Sinar, Fuat Kadiroğlu, Kemalettin Güven, Erkan Aras, Kemal Özad, Hakan Ocak, Muammer Sancar, Dağıstan Halitoğulları, Meryem Kazak, İbrahim Deniz Çakaz, Burhan Beytut, İlhan Sara ve Cahit Habiloğlu.

IÇ-