Kars’ın Arpaçay İlçesi Kaymakam Faruk Erdem, ilçe merkezi ve köylerinde yaşayan engelli vatandaşları ziyaret etti. Vakıf Müdür Vekili Sinan Kurtbaş’ın eşlik ettiği ziyaretlerde engelliler çeşitli hediyeler verildi.

Arpaçay merkez ve köylerinde yaşayan engelli vatandaşları evlerinde ziyaret eden kaymakam Faruk Erdem, engellilerin sorun, talep ve isteklerini dinledi. Sorunlarını Erdem’e iletme fırsatı bulan engelliler ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirttiler.

Engelli bireylerin ve ailelerinin sorunlarını not alan kaymakam Faruk Erdem, isteklerin en geç önümüzdeki hafta içine kadar yerine getirileceği sözünü verdi.

Yapılan ziyaretlerle ilgili açıklama yapan Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, “6 ay önce yaptığımız çalışmalarla ilçemizin engelli haritasını çıkarttık, şu an mahalle ve köy bazında hepsinin evlerini biliyoruz. Sosyal devlet her zaman sıcak yüzünü hissettiriyor ve yardımlarda engellilerimize yönelik olarak pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Onlardan gelen taleplerin hemen hepsini olumlu sonuçlandırıyoruz” dedi.

Köy ve mahallerde yaşayan engellileri ziyaret ettiklerini ifade eden Erdem, “Arkadaşlarımız da zaman zaman kendilerini ziyaret ediyorlar. İhtiyaç olması durumunda talepleri öncelikli olarak karşılanıyor. Engelli olmak kişinin kendi istek ve tercihleri dışında olduğu için engellilerimizin yaşamış oldukları sorunlar aslında tüm insanlığın ortak sorunları. Biz elimizden geldiğince engellilerin ve ailelerinin yanında olacağız. Zaman zaman ulaştığımız hayırseverler de onlara yardımcı oluyorlar. Devletimiz de bu manada her zaman onların yanında. Bu vesileyle tüm engellilerimize sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum” diye konuştu.