Arpaçay Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES)’in 2014 yılı dönem sonu olağan genel kurul toplantısı Kaymakam Faruk Erdem, Başkanlığı’nda yapıldı.

Arpaçay Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Kaymakam Faruk Erdem, İl Genel Meclis üyeleri ve Muhtarlar katıldı.

Gündem maddelerinin okunmasıyla başlayan toplantı da, slayt eşliğinde Birlik Müdürü Önder Öncül tarafından 2014 yılı içerisinde yürütülen çalışmalar, gerçekleştirilen projeler, KÖYDES ve diğer kurumlardan gönderilen ödenekler ile ilgili yapılan harcama ve yatırımlar hakkında meclis üyelerine bilgi verildi. 2015 yılı bütçe kararnamesi ile 2016 ve 2017 yıllarının tahmini bütçeleri oylanırken, tüzük değişikliği ve yatırım programı da katılanların oybirliği ile kabul edildi.

Birlik Başkanı Kaymakam Faruk Erdem, 2014 yılında yaptıkları yatırımlar ile yapamadıkları işleri anlatarak gerçekleştirilemeyen projelerin yapılamama sebeplerini meclis üyelerine anlattı.

Kaymakam Erdem, encümen üyelerinin yıl içerisinde özveri ile çalıştıklarını ve gelen talepleri mümkün olduğunca geri çevirmediklerini ifade etti.

2015 yılında da köy grup yollarına sıcak asfalt yapımını sürdüreceklerini belirten Kaymakam Faruk Erdem, geçen sene önem verdikleri kanalizasyon işlerine de bu sene bütçe de ciddi miktarlar ayıracaklarını, köy konağı yaptıran köylerin hepsine 2014 yılında destek verdiklerini ve 2015 yılında da köy konağı yaptıracak köyleri teşvik amaçlı yine destek vereceklerini açıkladı.

Öte yandan toplantı sonrasında Kaymakam Faruk Erdem, katılımcılarla bir lokantada yemek yedi.