Arpaçay Emniyet Amirliği ve Toplum Sağlığı Merkezi ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü sigara denetimleri devam ediyor.

Kamu kurumları ve özel binalara yönelik denetim yapan sigara denetim ekipleri buralarda bulunan kapalı alanları inceledi.

Her hafta farklı gün ve saatlerde yapılan denetimlerde sigara içen ve içirenlere yönelik cezai işlem uygulanıp, sigaranın zararları hakkında da vatandaşlara bilgilendirmelerde bulunuluyor. Denetimler sırasında "Sigara İçilmez" levhası bulunmayan işyerleri de uyarılarak mevzuat gereği eksiklikleri tamamlamaları noktasında uyarılıyor.

Sigara bağımlılığının önüne geçebilmek amacıyla yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Kaymakam Faruk Erdem, çağımızı tehdit eden önemli bir hastalık olan sigara bağımlılığının engellenmesi amacıyla alınmış olan tedbirler ve kuralların net olduğunu belirtti.

Erdem, kurallara uyma noktasında resmi kurumların vatandaşlara örnek olmaları konusunda gerekli hassasiyeti göstermeleri gerektiğini ifade etti.

Faruk Erdem, çocuklar ve gençler başta olmak üzere bireylerin sigara içmeye başlamasının önlenmesi, sigara içenlerin bu davranışlarını bırakmasının desteklenmesi ve sigara dumanı ile pasif mağduriyet yaşayanların engellenmesi için gerekli çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini kaydetti.