Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’nın eşi Figen Karaçanta, Özel Kars Akademi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Başkan Karaçanta’nın eşi Figen Karaçanta’ya ziyareti sırasında; Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Yıldız, Belediye Meclis Üyesi Hülya Çağraşan, Danışman Güven Aydeğer, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Turgay Kaya ve Başkanlık Sekteri Aysun Osmanoğlu’da eşlik etti.

Özel Kars Akademi ve Rehabilitasyon Merkezi yetkililerinden bir takım bilgiler alan Karaçanta, daha sonra burada kalan engelli öğrencilerle bir araya geldi. Engelli öğrencilere çeşitli hediyeler de veren Figen Karaçanta ve beraberindekiler, engelli öğrencilerle sohbet ettiler. Onların sorun ve sıkıntılarını dinlediler. Neler yapılabileceğini okul yetkilileriyle konuştu.

Ziyaret sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’nın eşi Figen Karaçanta, engelli çocukların yanında olmak istediklerini ve bundan dolayı rehabilitasyon merkezini ziyaret ettiklerini söyledi.

Figen Karaçanta, “Bugün engelli çocuklarımızın yanında olmak istedik. Devlet milletin hizmetkarıdır. Her şey insan içindir. Milletin mutluluğu ve refahı için başta ekonomik problemler olmak üzere sosyal, kültürel, eğitim ve istihdam konularındaki problemler kalıcı çözümlere kavuşturulmalı, devletin şefkat ve merhamet şemsiyesi açılmalıdır. Engellilerimizin insanca yaşama şartlarına kavuşturulması, engellilerin ihtiyaç duyduğu her türlü alet ve gereç külfetsiz bir şekilde temin edilmelidir” dedi.

Figen Karaçanta ve beraberindekiler bir süre okul yöneticileriyle konuştuktan sonra Özel Kars Akademi Rehabilitasyon Merkezi’nden ayrıldılar.