Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’ 17-25 Aralık "yolsuzlukla mücadele’ haftası ilan etti.

CHP Kars Merkez İlçe Başkanı Yusuf Kanbay, 17 Aralık günü başlayan, 25 Aralık günü biten bu haftayı ‘Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele’ haftası olarak ilan ettiklerini belirtti.

CHP Kars İl Başkanlığı Binası’nda basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklama yapan Merkez İlçe Başkanı Yusuf Kanbay, “17 Aralık’ta etrafı saran yolsuzluk iddiaları ve paralel devlet iddialarıyla toplumsal barışı ve demokrasiyi açıkça tehlikeye düşürdüğü anlaşılmıştır. 17 Aralık 2013 tarihinde yapılan yolsuzlukları kapatmak için elinden gelen her türlü çabayı sarf eden AKP iktidarı, 17 Aralık 2014’te de yolsuzluğu halkın benliğinden silmek için çeşitli bahaneler üreterek yaptıkları operasyonlarla yolsuzluğu kapatmak istemektedir” dedi.

CHP Kars Merkez İlçe Başkanı Yusuf Kanbay, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük yolsuzluk soruşturmaları olan 17 Aralık ve 25 Aralık soruşturmaların neticesinde AKP hükümetinin 4 bakanı istifa etmiş büyük bir yolsuzluk ağı soruşturulmaya başlanmıştır. Ancak Hükümetin Yargı üzerindeki etkinliği neticesinde rafa kaldırılmıştır. Ve bu toplumda oluşan güvensizlik daha da derinleşmiştir. Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak 17 Aralık günü başlayan 25 Aralık günü biten bu haftayı ‘Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele’ haftası olarak ilan ediyor ve şiddetle kınıyoruz” diye konuştu.