Arpaçay Kaymakamlığı ile Emniyet Amirliği’nin ortaklaşa yürüttüğü ve geçen yıl ilki uygulanan ‘Gelin Tanış Olalım Polisimizi Tanıyalım 2’ projesi devam ediyor.

Proje kapsamında Yalınçayır İlköğretim Okulu öğrencilere ziyaret edildi. Ziyaretlerine eli boş gitmeyen polisler daha önce hazırlanan ve içerisinde ayakkabı, eşofman, mont, atkı, bere, kitap ve oyuncak bulunan hediye paketleri ile miniklere sürpriz yaptı.

Proje kapsamında polis-öğrenci-veli diyaloğunun geliştirilmesi amacıyla yapılan ziyaretlerde tanışmanın yanı sıra öğrencilere ilk ders olarak trafik kuralları anlatıldı. Araca binince yapılması gerekenler ve oturuş şekli, trafik lambaları ile ilgili kurallar, karşılaşabilecekleri her türlü zorlukta kendilerine ulaşabilecekleri telefon numaraları konularında kendilerine polis abileri tarafından bilgilendirme yapıldı.

Minikleri çok sıkmadan eğlenceli ortamda geçen ziyarette yaşanan sıcak ve samimi anlarda polislerin sorduğu ‘‘Polis olmak istiyor musunuz?’’ sorusuna öğrencilerin tamamından gelen ‘‘Evet’’ yanıtı projenin ne kadar yerinde ve gerekli olduğunu bir kez daha gösterdi.

Yürütülen çalışmaları yakından takip eden Kaymakam Faruk Erdem, polis, vatandaş ve öğrencilerin kaynaşması amacıyla Arpaçay’da yürütülen örnek projeden alınan tepkilerin son derece olumlu olduğunu belirterek, bu yıl sürpriz etkinliklerle projeyi renklendireceklerini ve polis imajını hak ettiği seviyeye kavuşturacaklarını ifade etti.