Kars Belediyesi’nin hafta 2 gün olarak gerçekleştirdiği, halkın istek ve belediyeden beklentilerini doğrudan Belediye Başkanına ilettiği “Halk Günü Toplantıları” devam ediyor.

Belediye Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen halk günleri toplantısında, vatandaşlar başkanla birebir görüşme imkanı buluyor.Belediye Başkanı Karaçanta, amaçlarının tüm Karslılar ile doğrudan iletişim kurmak ve sorunlara hızlı çözüm üretmek olduğunu belirtti.

Başkan Murtaza Karaçanta, “Halk Günü Toplantılarımız devam edecek. Bu toplantılarda vatandaşlarımızla birlikte oluyoruz. Onları dinliyoruz. Çünkü vatandaşlarımız sorun ve sıkıntılarının çözüm noktası olarak bizleri görüyor. Bu doğrultuda hareket ediyor. Bizde onlara her konuda yardımcı oluyoruz” dedi.

Kars Belediyesi’nin yerel yönetimde katılımcılığı sağlamak ve ortak çözümde buluşmak anlayışıyla hayata geçirdiği Halk Günü Toplantıları’nda Karslılar, her konuda taleplerini Başkan Murtaza Karaçanta’ya iletiyor. Başkan yardımcıları ve tüm birim müdürlerinin hazır bulunduğu toplantıda talepler ilgili müdürlüklere iletiliyor. Görüşmedeki taleplerin takip ve işin sonuçlandırılması için Karaçanta, notunu alarak bizzat takip ediyor. Bazı talepler anında yerine getirilirken, zaman gereken konularda ise iş takibi gerçekleştiriliyor.

Halk Günü Toplantılarında Başkan Murtaza Karaçanta’ya belediye çalışmalarından dolayı teşekkür etmek üzere gelen vatandaşların çokluğu dikkat çekiyor. Her türlü konu hakkındaki istek ve önerilerini dikkate alan ilgili müdürlükler, gelen talepler doğrultusunda mümkün olan en kısa zamanda gereken inceleme ve çalışmayı yaparak, sorunlara çözüm üretiyor

Öte yandan Başkan Karaçanta, haftanın belirli günlerinde düzenli olarak esnaf ve mahalle ziyaretleri de gerçekleştiriyor.