Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 8 aylık icraatlarını kamuoyuyla paylaştı. Geçmiş döneme ait 105 milyon TL. borç olduğunu belirten Karaçanta, “Biz geçmiş döneme ait yaklaşık 6.5 milyon TL borç ödedik. Kadrolu, işçi, memur, şirket personellerimize 18 milyon TL. ödeme yaptık” dedi.

Başkan Karaçanta, asfalttan parke taş döşemesine, kanalizasyondan toprak dolgulara, sosyal ve kültürel etkinliklerden çevre düzenlemesine, ağaç dikimi ve kesim işlemlerinden park ve bahçe düzenlemelerine, ödenen borçlar ve memur maaşlarından kente kazandırılan yeni araçlara kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu.

Karaçanta, “Kars Belediyesi’ni 105 milyon TL borçla devraldık. Kars Belediyesinin esnaflar arasında biten prestijini tekrar kazandık. Hizmete geldiğimiz günden bu tarafa 6,5 milyon TL borç ödedik. Hemşehrilerimiz arasında ‘personel maaşlarını bile ödeyemeyecekler’ denildi. Biz maaşları ödemekle kalmadık personelimizin eskiden kalan ikramiyelerini bile ödemeye başladık. Ben bu hizmete talip olduğumda Kars halkına bir söz verdim Kars’ı hak ettiği noktaya taşıyacağım. Bu sözümün yine arkasındayım. Ekibimle birlikte Kars’ı hak ettiği noktaya getireceğim” diye konuştu.

Başkan Karaçanta, daha sonra 8 aylık hizmetleri şöyle sıraladı:

150 ton sıcak asfalt çıkartarak şehrin muhtelif yerlerinde kullandık. Ayrıca 450 ton daha sıcak asfalt çıkaracak malzememiz mevcuttur. Parke taş tesislerini faal duruma sokarak 28.100 m2 ‘lik bir üretim oluşturduk. Önümüzdeki yıl 70.000 m2’lik kilit parke taşı üretim kapasitesini yakalayacağız. Yine şehrin muhtelif yerlerinde 2000 m2’lik bir alanı parke taş döşeyerek tamamladık. Toplam 11.200.00 m2 andezit kaplama 24.500.00 m2 kilit beton parke taş kaplama 9.314.00 m2 beton bordür döşemiş durumdayız. Şehrin muhtelif yerlerinde kanalizasyon hattı döşemesi yaptık. Şehrin Muhtelif yerlerinde bulunan çocuk parklarına toprak dolgu yapılarak yürüme alanları oluşturduk. İstikam cay bahçesi karşısındaki 20 yıldan beri bakımı yapılmayan parkın budama ve bakımlarını yaptık. Mesut Yılmaz Parkına 45 adet çöp kovası konuldu. 154 huş ağacı dikimini yaptık 50 adet süs elması 100 çınar yapraklı akça ağacı 42 adet diş budak ağacı şehrin muhtelif yerlerine diktik. 61.250 adet petunya, kadife, kedi tırnağı ve süs lahanası mevsimlik çiçeği ve cin tohumunu ekimini yaptık. 55 adet saksılı oturma bankı şehrin muhtelif yerlerine yaptık. Asri mezarlıkta 5.000 adet çam fidanı için yastık adı verilen serayı hazırladık. Vatandaşlardan gelen talep üzerine ağaç kesimi yaptık. Yıllardır vatandaşın hasretle beklediği su sorunun çözerek 24 saat kesintisiz suya kavuşturduk. Geldiğimiz günden bu güne kadar 244 yangına yerinde müdahale ederek ilerlemesini önledik. 2.000’ne yakın hemşerimizin çeşitli işletmelerde işe alımını sağladık. Adana ve Mersin büyük şehir belediyelerinden toplam 6 araç getirdik. Şehir Merkezinde bulunan eskimiş boru hatlarından dolayı 1080 abonenin boru hattını onardık. Şehrin muhtelif yerlerinde sinyalizasyon sistemi kurduk. Atatürk ve İstikam çay bahçesini kapsayan projemizi bitirdik. Hayvan pazarı projemizi bitirmek üzereyiz. 21-22-23-24 Haziran tarihleri arasında dokuzuncusu olan aşıklar bayramını düzenledik. Çocuklar için Sadri Alışık tiyatrosunu getirdik. Yaklaşık 350 öğrenciye gıda, 500 öğrenciye ekmek yardımında bulunduk, 50 öğrencimize ev temininde bulunduk. Atık pil ve atık kağıt projesin hayata geçirdik. Atıl durumda bulunan parke taş, asfalt plenti tesislerini işletime geçirdik.”