Kars’ta aktif bir şekilde faaliyette bulunan Karadenizliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği, 2. Olağan Kongresini gerçekleştirdi.

Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Solunda gerçekleştirilen kongrede, Necmi Kocaoğlu, görevi Dr. Fatih Kol’a devretti. Kongrede tüm üyeler ve Kocaoğlu tarafından tek aday olarak gösterilen Dr. Fatih Kol, Kars Karadenizliler Derneği’nin yeni başkanı oldu.

Saydı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla start alan Kongre de ilk olarak divan oluşturuldu ve ardından da dilek ve temenniler dile getirildi. Slayt eşliğinde derneğin kurulduğu günden bu zamana kadar gerçekleştirilen faaliyetleri de sahneye yansıtıldı.

Tüzüğünün tam olarak yerine getirildiği 2. Olağan Kongre’de konuşan Necmi Kocaoğlu, Kars Karadenizliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği’nin, birlik ve beraberlik içerisinde yeni başkan ve yönetim kurulu üyelerini belirlemekte olmasından dolayı mutluluklarını dile getirerek, yaşadıkları şehir Kars’a doğdukları şehirlerden daha fazla önem verdiklerini belirtti.

2012 yılının Kasım ayında gerçekleştirilen kongrede başkanlığa seçildiğini hatırlatan Kocaoğlu, derneklerinin kuruluş amacının ayrım gözetmeksizin eğitim ve kültür çalışmaları kapsamında, sosyal sorumluluk bilincini, yardımlaşma ve dayanışma duygusunu geliştirmekle birlikte, Kars’ın sosyal ve ekonomik düzeyini yükselterek Karadeniz bölgesinin ve Kars’ın kültürel değerlerinin korunmasına ve tanıtılmasına yönelik çalışmalar yapmak olduğunu söyledi.

Büyük onur ve gurur duyduğu başkanlığı dönemimde yönetim kurulu ile birlikte amaçlarına ve misyonlarına uygun birçok faaliyetlerde bulunduklarını da ifade eden Kocaoğlu, “Birçok çalışmalara imza attık. Projeler ürettik. Diğer STK’lara örnek olmaya çalıştık. Hayata geçirdiğimiz projeler ve çalışmalar, derneğimizin gururu olduğu kadar bize destek veren kurum ve kuruluşlarında başarısıdır. Onlara buradan teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Fatih Kol, kongre sonrasında genel kurula teşekkür ederek bir önceki yönetimde başkan yardımcısı olarak taşıdığı bayrağı artık başkan olarak taşımaktan dolayı onur duyduğunu ifade etti. Başkan kol, ayrıca bu güne kadar olduğu gibi derneğin ismine yakışır şekilde hemşerilerine ve Kars’a hizmet etmeye devam edeceğine de dikkat çekti.