Kars Belediye Başkanlığı’nca kent merkezinde atıl durumda bulunan sinyalizasyon sistemi ve cadde ve sokakların ışıklandırılması çalışmalarına başladı.

Belediye Başkanlığı’nca kent merkezinde bir çok noktaya sinyalizasyon sistemi yaptırılırken, mevcut sinyalizasyon sitemleri de elden geçirilerek çalışır hale getirildi.

Başkan Murtaza Karaçanta, bir çok nokta sinyalizasyon ve ışıklandırma çalışmları başlattıklarını söyledi.

Başkan Murtaza Karaçanta, “Kars’taki sinyalizasyon sistemi oldukça eski ve deforme olmuş bir sistemdi. Ordu Caddesi’nde yapılan genişletme çalışmalarının tamamlanmasından sonra kavşağa yeni trafik sinyalizasyon sistemini kurduk. Kars Belediyesi olarak bizim anlayışımız her şeyden önce can güvenliğidir.Okullarımızın ve trafik akışının yoğun olduğu bölgelerde yaptığımız sinyalizasyon sistemleri faaliyete geçirildi” dedi.

Öte yandan düzenleme çalışmaları tamamlanan cadde ve sokaklarda aydınlatma çalışmlarına da başladıklarını ifade eden Başkan Murtaza Karaçanta, Kars’ın gelişmesi ve yaşanılır bir kent olması için gece-gündüz çalıştıklarını kaydetti.

Karaçanta, cadde ve sokaklarda dekoratif aydınlatma direkler diktiklerini, aydınlatma çalışmaları yapılan cadde ve sokakların daha güvenli ve güzel bir görünüme kavuşacağını ifade etti.

Kars Belediye Başkanlığı’nca Faikbey Caddesi, Kazımpaşa Caddesi ve Atatürk Caddesi’nde aydınlatma çalışmları yapılıyor. Belediye çocuk ve dinlenme parklarını da ışıklandırıyor.