Kars Emniyet Müdürlüğü tarafından Başbakanlık Konutları’nda yapılan Havalı Tabanca Atış Poligonu hizmete açıldı.

Emniyet Müdürü Ercan Çakmak’ın kurdele kesmesiyle hizmete sokulan atış poligonunda ilk atışı Çakmak, gazeteciler yaptı. Çakmak hedefi tuttururken, gazeteciler atışta sınıfta kaldı.

Poligonun açılışında konuşan Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, “Eğitim Şube Müdürümüz Bekir Çakar, polisini atışını daha iyi yükseltebilmesi için bize bir projeyle geldi. havalı tabancayla polisimizin atış kabiliyetini yükseltmek için bir salon hazırlandı. Kendisine teşekkür ediyorum. İmkanlarımızı zorladık ve Ankara’da Daire Başkanlığımızla da irtibata geçtik. Gelen bütçeyle de bu atış salonunu hizmete soktuk. Bizim hem kapalı salonumuz var hem de açık atış poligonumuz var. Yaz-kış arkadaşları hiç kesintiye uğratmadan atışlarını en yüksek seviyede tutmaya çalışıyoruz. Halkımıza daha iyi hizmet vermeyi amaçlıyoruz ayrıca bunun yanında da Kapalıspor Salonumuz var. Arkadaşlarımız spor ve bedensel faaliyetlerini de yukarılara çıkartmak için bu salonu da kullanıyoruz. Önemli olan kaliteli polis, eğitimli polis, bilgisi polis yetiştirmek bunun yanında da daha iyi hizmet elde edebilmek için emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Eğitim Şube Müdürümüz Bekir Çakar da, “Burasını iyi şekilde değerlendirerek poligon yaptık. Malzemelerimizi de iyi şekilde değerlendirdik. Malzemelerimiz gayet güzel. Uluslararası yarışmalarda kullanılan standartlarda silahlarımız var. Bununla ilgili önümüzdeki sezon kendi personelimiz arasında turnuva da yapacağız. Sonra da Polisgücü Spor takımımız altında bir de takım oluşturacağız ve yarışmalara gideceğiz. Aynı zamanda da milli sporcu personelimizde var onları da değerlendireceğiz” diye konuştu.

Yapılan konuşmların ardından gazetecilerde hünerlerini sergiledi. İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak’a askerde atış çavuşu olduğunu söyleyerek iddialı konuşan gazeteci Tacettin Durmuş, yaptığı atışlarda hedefi bir türlü tutturamadı.