Kars İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nce uygulanan “Emniyetteyiz 2” projesi devam ediyor.

Proje kapsamında Ortaokul 8.sınıf ile lise 12.sınıfta eğitimlerine devam eden, yıl içerisinde TEOG (Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş) ve YGS’ye (Yükseköğretime Giriş Sınavı) girecek olan 360 öğrenci, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nce hazırlanan yazılıya hazırlık sınıflarında, polis ağabeylerinden aldıkları Türkçe ve Matematik dersleriyle sınavlara hazırlanıyor.

Hayata geçirilen proje ile eğitim sınıflarında çocukların hem derslerini iyileştirmeleri, hem de kendilerini her alanda geliştirmiş, donanımlı, kültürel ve ahlaki değerlerimizi özümseyerek yetişmelerine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Öğrencilerin motivasyonlarının devamı için, belirli zamanlarda düzenlenen sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra, çeşitli hediyeler de veriliyor. Bu kapsamda eğitimlerine devam eden 360 öğrenciye, birer adet eşofman takımı ve spor ayakkabısı hediye edildi. Proje kapsamındaki faaliyetlere, 2014-2015 eğitim-öğretim dönemi süresince devam edilecek.

Konuyla ilgili Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Kars İl Emniyet Müdürlüğü olarak, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize derslerinde başarılar ve sağlıklı günler dileriz” denildi.