Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü’nce düzenlenen ‘Engelliler Günü’ etkinliklerinde oynadıkları tiyatro oyunu ve seslendirdikleri türkülerle katılımcıları duygulandırdılar.

Kars Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü bünyesinde bulunan engelliler, kendileri için hazırlanan programda Nasrettin Hoca oyun ve seslendirdikleri türkülerle gönülleri dağladılar.

Engelliler Günü dolayısıyla Kars Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü Salonu’nda düzenlenen programa Vali Günay Özdemir, eşi Nurcan Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, kurum ve daire amirleri katıldı.

Kars Valisi Günay Özdemir, hayatta bütün yollardaki engellerin kaldırılması gerektiğini söyledi.

Özdemir, “Sosyal hayatta biz yolumuzdaki engelleri kaldırmamız lazım. Ekonomik anlamda da yoldaki engeli kaldırmamız gerekiyor. Fiziki anlamda da yoldaki engeli kaldırmamız gerekiyor. Onun için bu yol kavramı bazen sanki yoldaki taşı kaldırmak sadakadır, imandandır. Ama bu olay imar planı yapılırken, imarın yapılmasından tutunda, ekonomik faaliyetler yapılmasına kadar bütün yollardaki, bütün faaliyetlerdeki engelleri kaldırmamız gerekiyor” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Engelliler Merkezi’nde kalan öğrenciler tarafından Nasrettin Hoca skeci sahneye kondu. Engelli öğrencilerin performansı salonu dolduranları hem güldürdü, hem de duygulandırdı. Daha sonra sahneye engelliler korosu çıktı, hocalarıyla birlikte türküler söyleyen öğrenciler sanatçılara taş çıkarttılar. Öğrencilerin gösterileri karşısında vali Günay Özdemir ile Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’nın gözleri doldu.

Program sonrasında Vali Günay Özdemir ile Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta öğrencilere plaket verdi. Engelli öğrencilerin açtığı sergiyi gezdi.