Arpaçay Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerine ağız ve diş sağlığı taraması yapılarak, öğrenclere ağız ve diş sağlığı konularında bilgi verildi.

Öğretmenleri ile diş hekimleri tarafından verilen eğitimlerde miniklere diş çürükleri, diş ve diş eti hastalıkları, dişlerine nasıl bakmaları gerektiği, hangi besinlerden ne kadar yemeleri gerektiği, doğru ve düzenli diş fırçalamanın önemi ile diş sağlıklarını nasıl koruyabilecekleri gibi temel konular ayrıntılı bir şekilde anlatıldı.

Öğrencilere küçük yaşlardan itibaren ağız ve diş bakım hassasiyeti kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen eğitimlerde miniklerin merak ettikleri sorular cevaplandırılırken, doktorların samimi yaklaşımı öğrencileri oldukça mutlu etti. Minik öğrencilerin düzeyine inilerek yapılan eğitimlerde öğrencilere ağız ve diş bakımlarına alışkanlık kazandırmak amacıyla diş macunu ve diş fırçası hediye edildi.

Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, ağız sağlığının çok önemli olduğunu ve bunun için de insanlarda ağız ve diş sağlığıyla ilgili toplum bilincini geliştirmenin ve bu durumun farkına varılmasının sağlanması amacıyla bu etkinlikleri gerçekleştirdiklerini belirtti.

Zaman zaman Kars’tan uzman hekimleri misafir ederek çeşitli okullarda eğitimler yaptıklarını belirten Kaymakam Erdem, köy okullarında da ağız ve diş taramasını kısa zamanda yapacaklarını, bu etkinliklerle özellikle anaokulundan başlamak üzere ilkokul çağındaki çocuklarımıza bu alışkanlığı kazandırmayı hedeflediklerini ve Arpaçay’a gelerek her zaman kendilerine destek veren diş hekimleri ile Arpaçay Sağlık Grup Başkanlığı çalışanlarına teşekkür ettiklerini ifade etti.