Kars İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü İlkyardım Eğitmenleri tarafından, Kars da eğitim öğretim faaliyetlerini yürüten Sultan Alparslan Kolejinde görev yapan öğretmen personeline “Temel İlkyardım Eğitimi“ düzenlendi.

Kurs sonunda eğitimlerini tamamlayan öğretmenlere sertifikaları verildi. Yapılan eğitime Sultan Alparslan Koleji Müdürlüğü’nde görevli 18 öğretmen katıldı. Yapılan eğitimler İlkyardım Yönetmeliği ve mevzuatı doğrultusunda, teorik ve uygulamalı olarak, her bir grup için 16 saat olmak üzere, İl Sağlık Müdürlüğü’nün sertifikalı eğitmenleri tarafından verildi. Hasta ve yaralının yaşam şansını artırmak, oluşabilecek sakatlanmaları önlemek ve iyileşmeyi kolaylaştırmak için temel ilkyardım eğitimi önemlidir. İlkyardımın doğru yapılabilmesi için de, ilkyardım eğitimi zorunludur.

Yapılan eğitimde “İlk-yardım temel uygulamaları, insan vücudu ve işleyişi, hasta ve yaralının değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanamalar ve şok, yaralar ve ezilmeler, yanıklar ve ısı dengesi bozuklukları, kırık çıkık ve burkulmalar, kafatası ve omurilik yaralanmaları, diğer acil durumlar, göğüs boşluğunda şiddetli ağrı, kan şekeri düşüklüğü, karın bölgesinde kuvvetli ağrı, bilinç bozukluğu, havaleler, zehirlenmeler, hayvan ısırmaları ve sokmaları, vücuda yabancı cisim kaçması, boğulmalar ile hasta ve yaralının taşınması” konuları işlendi.

Okul müdürü Fatih Akaslan yaptığı konuşmada, İlkyardım programını düzenleyen Kars İl Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri müdürlüğü personeline teşekkür etti.

Akaslan, düzenlenen programa katılıp sertifika alan öğretmenlerin bu öğrendikleri konular ile gündelik hayatlarında özellikle okul ortamında karşılaşılan zorlukların aşılmasında çözümler getireceğini belirtti.