Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) 2’nci Başkanı Ercüment Daşdelen, Türk ulusunun cumhuriyet yönetim şekliyle yönetilebileceğini belirtti.

KKDGC 2’nci Başkanı Ercüment Daşdelen, Cumhuriyet’in kuruluşunun 91. Yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Daşdelen, “29 Ekim 1923’te cumhuriyet kurulmuş ve insanlar cumhuriyetle birlikte özünde var olan özgürlük ve eşitlik gibi unsurları kavramıştır. Cumhuriyet bir halk yönetimi şeklidir. Cumhuriyet yönetiminde egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir. Zaten ulu önder Atatürk’ün de dediği gibi: ‘Türk ulusunun yaradılışına ve yaşantısına en uygun olan yönetim şekli cumhuriyettir.’ Atatürk bu sözüyle, Türk ulusuna yakışan yönetimin cumhuriyet olduğunu belirtmiştir. Çünkü cumhuriyet bağımsızlık, özgürlük ve eşitlik gibi kavramları içinde barındırır. Bağımsızlık, özgürlük ve eşitlik Türk ulusunun önem verdiği unsurlar olduğu için, Türk ulusu ancak bir Cumhuriyet yönetim şekliyle yönetilebilir” dedi.

Ercüment Daşdelen mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Çünkü atalarımız uzun yıllar bu uğurda savaşıp, kanlarını ve canlarını vermişlerdir. Onlar bu uğurda korkusuzca savaşıp bizlere rahat, huzurlu ve mutlu bir toplum bırakmamak için ellerinden geleni yapmışlardır. Biz cumhuriyetle huzura, rahata ve mutlu bir yaşama kavuştuk. Bu yüzden atalarımızın bizlere bıraktığı cumhuriyetin anlam ve önemini kavramak için her yıl 29 Ekim’de kıvançla bu milli bayramı kutlar, ulusça seviniriz. Unutmayalım ki cumhuriyet bizim için en büyük bayramdır.”