Kars 80. Yıl Anaokulu öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’yı makamında ziyaret etti.

Başkan Murtaza Karaçanta, eşi Figen Karaçanta ile birlikte minik öğrencileri makamında kabul ederek ağırladı. Minik öğrencilerinin soruları karşısında terleyen Başkan Karaçanta, öğrencilerin merak ettikleri konulardaki sorularını tek tek cevapladı. Öğrencilere eşi Figen Karaçanta ile birlikte çikolata ikramında bulunan Başkan Karaçanta, miniklerin kendisini ziyaretinden ziyadesiyle memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Öğrencilere çikolata, öğretmenlerine de çay ikramında bulunan Karaçanta’taya, öğretmenler, başkanlık gçrevinin hayırlı olması temennisinde bulundular.

Minik öğrencilerin, ‘Başkan olabilmeniz için hangi özellikleriniz dikkate alındı?’ sorusuna cevap veren Başkan Karaçanta, “Kars’ı iyi tanımamız, çevremizin geniş olması, her kesimle diyaloglarımızın iyi olması ve Kars’ın dinamiklerini bir araya getirebilecek gücümüzün olması ve Kars için hazırladığımız projeler temel etkendi” dedi.

Minik öğrencilere okumaktan başka alternatifleri olmadıklarını hatırlatan Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Çalışma alanlarımızdan biri de eğitim olacak. Eğitim yuvalarına desteğimiz olacak. Okullardaki spor yapan öğrencilerimize ve tüm amatör kulüplerimize destek oluyoruz. Eğitim, kültürel ve sportif etkinliklere önem veriyoruz. Halkımız bu görevi bize emanet etti. Hemşehrilerimizin verdiği emanete sahip çıkarak, görevimizi en iyi şekilde yerine getirmek için var gücümüzle çalışmaya başladık. Benim sizlerden ricam okuyunuz. Sizlerin okumaktan başka alternatifiniz yok. Okuyarak geleceğin mimarları olacaksınız. Sizlere güveniyoruz” dedi.

Bir süre minik öğrencilerle sohbet eden Karaçanta, daha sonra eşi Figen Karaçanta ile birlikte kendisini makamında ziyaret eden öğrenci ve öğretmenlere çeşitli hediyeler verdi. Karaçanta, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.