Kars’ın Sarıkamış İlçesi Emniyet Müdürlüğü’nde “Polisin sahası dumansız hava sahası” projesi kapsamında sigara bırakma kampanyası başlatıldı.

Sarıkamış Emniyet Müdürü Raşit Çilingir, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sigarayla etkin mücadele kapsamında böyle bir kampanya başlattıklarını söyledi.

Sigara ve insan sağlığına büyük zarar veren diğer kötü alışkanlıklarla mücadelenin toplumun bütün kesimlerinin görevi olduğunu İfade eden Raşit Çilingir, “Sarıkamış Emniyetinde “Polisin sahası dumansız hava sahası ”projesiyle inanıyorum sigara içen arkadaş kalmayacak” dedi.

Çilingir, “Sigaranın her dozu zararlıdır. Vücudun her kısmına zarar veren binlerce kimyasal içerir. Yüksek bağımlılık yapıcı etkiye sahiptir. Sigara sadece kullanana değil, maruz kalana da zarar verir. Bu manada Sigara kullanan personelimizle yaptığımız görüşmeler sonucunda ilk etapta 4 personelimiz sigara bırakma konusunda ikna oldular. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah azda olsa diğer sigara kullanan personelimizin tamamı da kısa süre içinde bu illetten kurtulur. Bizlerde bunun için her türlü destek ve katkıda bulunacağız” diye konuştu.

Daha sonra Sarıkamış Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 4 polis memuru sigara paketlerini kırarak sigarayı bıraktı.