Sarıkamış’a bağlı Karapınar ve Balıklı Köylerinde yapımı tamamlanan 4 derslikli ilköğretim okullarının açılışı yapıldı.

Köy okullarının açılışında konuşan AK Parti Kars Milletvekilli Ahmet Arslan, okulların çoğalmasıyla öğrencilerin iyi eğitim almasının gelecek için çok önemli olduğunu belirtti.

Aslan, “Pırıl Pırıl gençlerin bu ülkenin geleceğini daha iyi korumak adına yetişmesi konusunda bu okulumuzun ve diğer okullarımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Başta emeği geçen Kars Valiliği,İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Sarıkamış Kaymakamlığı ve Belediye’ye ve tüm kamu kurumlarına teşekkür ediyorum. Bizler sadece Karapınar’ın Okulu değil Sarıkamış’ın, Kars’ın ne ihtiyacı varsa bunun giderilmesi konusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz ” dedi.

Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç ise, son yıllarda her alanda ülkenin çok ciddi mesafe kat ettiğini ifade etti.

Kılıç , “Eskiden devletimizin imkanları bu kadar fazla değildi. Bizlerde köylerde yetişerek okumuşuz. Eskiden de bu ülkede insanlar okumak istiyordu, bilim yapmak, ilim yapmak istiyordu, ancak imkanlar sınırlıydı. Şükürler olsun şu anda köylerimize modern kaloriferli okul binaları yapılıyor. İnşallah bu okullarımızda fedakar öğretmenlerimizin sayesinde okuyan çocuklarımız ülkesine, milletine hayırlı bireyler olarak yetişir” diye konuştu..

Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Karakoç’da geçmişte köylerde yalnızca maddi durumu iyi olanların okuma imkanı bulduğunu, ancak artık taşımalı eğitim, pansiyonlu eğitim ve köylere yapılan güzel okullarla devletin eğitime büyük yatırım yaptığını kaydetti.

Daha sonra yapılan konuşmaların ardından okulların açılışı yapıldı. Öğrencilere çikolata dağıtan vekiller yeni okulun sıralarına oturarak öğrencilerle bir süre sohbet etti, hatıra fotoğraf çektirdi.

Okulların açılışına, Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Özbey, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, İl Genel Meclisi Başkanı Necati Dallı ve meclisi üyeleri, AK Parti Sarıkamış İlçe Başkanı Serkant Aykul, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.