Kars’ın Selim İlçesi Kaymakamlığı Proje Ofisi tarafından hazırlanan ve kaymakam Erdinç Dolu öncülüğünde Selim Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği vasıtasıyla İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığına sunulan “Erken Yaşta Evlilik Kaderiniz Olmasın” projesinin açılışı Vali Günay Özdemir’in eşi Nurcan Özdemir tarafından yapıldı.

Selim’deki programa, Vali Günay Özdemir, eşi Nurcan Özdemir, Kaymakam Erdinç Dolu, eşi Şenay Yerli Dolu,İlçe Belediye Başkanı Coşkun Altun, eşi Özlem Altun, Vali Yardımcısı Adem Ünal’ın eşi Neşe Ünal, Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz’ ün eşi Serpil Gürbüz ve Uçan Süpürge Dernek Başkanı Halime Güner ve Başkan Yardımcısı Özlem Başdoğan,Selim Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Dernek Başkanı ve üyeleri ile Selim’li kadınlar katıldı.

Projenin açılış konuşmasını yapan kaymakam Erdinç Dolu, projenin bölgedeki önemine değindi. Projeyle ilçe de gerçekleştirilen erken yaşta evliliğin önüne geçileceğine olan inancının tam olduğunu belirten

Dolu, bölge de ilk defa uygulanacak olan bu projeyle ilçe merkezde 3 mahalle ve 53 köyde verilecek olan eğitim ve seminerlerle gençlerin daha bilinçli, ailelerin ise daha duyarlı olması hadeflediklerini kaydetti.

Program daha sonra katılımcıların bilgi ve birikimlerini paylaşmalarıyla devam etti. Program Kadın Yaşam Merkezi ve Engelsiz Yaşam Merkezi’nin ziyaret edilmesinin ardından sona erdi.