Kars’ın Selim İlçesi’nde çocukları olmayan Akbaba çifti, 15 yıl sonra “Tüp Bebek Projesi”yle çocuk sahibi oldu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Acıbadem Sağlık Grubu işbirliği ile tüp bebek tedavi giderlerini karşılayamayan yoksul ailelerin tüp bebek tedavilerinin yaptırılması amacıyla “Tüp Bebek Projesi” başlatılarak bu kapsamda Selim Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tespiti yapılan ilçeye bağlı Karahamza köyünde ikamet eden ve 15 yıldır çocuk sahibi olmayı bekleyen Gülseren ve Gürkan Akbaba çifti projeden yararlandı. Tedavileri tamamlanan Akbaba çiftinin Emir Hüseyin isminde bir erkek bebekleri dünyaya geldi.

Selim Kaymakamı Erdinç Dolu, projeden yararlanarak çocuk sahibi olan Akbaba çiftin, Karahamza köyündeki evlerinde ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu. Kaymakam Dolu’ya ziyaretinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Fikret Çelik’te eşlik etti.

Selim Kaymakamı Erdinç Dolu Emir Hüseyin bebeği kucağına alarak bir süre bebekle oynadı. Emir Hüseyin, ise kaymakam Dolu’nun hareketlerine gülerek karşılık verdi.

Tüp bebek sistemiyle çocuk sahibi olan Gülseren ve Gürkan Akbaba çiftinin mutlulukları gözlerinden okunurken, Dolu, yeni bebek sahibi aile’ye bir bebeğin a- z ye ihtiyaç duyduğu tüm malzemeler hediye etti. Kaymakam Dolu, Sağlık Grup Başkanlığı’nda görevli bir ebe tarafından anne çocuk sağlığı hakkında aileye bilgiler verildiğini de kaydetti.

IÇ-