Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı’da faaliyet yürüten Serhat Kalkınma Ajansı’nın 7.Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı SİM-ER Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya Yönetim Kurulu Üyeleri Kars Valisi Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Ötegen, İl Genel Meclisi Başkanı Necati Dallı, Ağrı İl Genel Meclisi Başkanı Ali Öztürk, Iğdır İl Genel Meclisi Başkanı Abdülkadir Özsular, Kalkınma Kurulu Başkanı Memet Akbaş, SERKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Özdoğan ile Kalkınma Kurulu üyeleri katıldı.

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA)’nın 7.Olağan Kalkınma Kurulu toplantısında konuşan Genel Sekreter Vekili Mehmet Özdoğan, ajansın Kalkınma Kurulu üyelerinin görüş ve önerilerinin birincil derecede önemli olduğunu belirterek, bölge illerindeki sorunların çözümü için daha fazla çalışılması gerektiği söyledi.

Özdoğan, üyelere Kalkınma Kurulu hakkında bilgi verdi. Kurul’da illerin eşit düzeyde temsil edildiğini ifade eden Özdoğan, “Kurul üyelerinin çalışma ve önerileri bizim için birincil önemdedir. Bölge illerindeki sorunların çözümü için daha fazla çalışılması gerektiği açıktır” dedi.

Yönetim Kurulu Üyesi Kars Valisi Günay Özdemir de Kalkınma Ajanslarıyla birlikte kalkınma anlayışının değiştiğine değindi. SERKA’nın dört yıllık bir geçmişi olmasına karşın çok önemli çalışmalar yaptığını ifade eden Özdemir, “Kalkınma ajanslarıyla birlikte kalkınma anlayışı değişti. Her bölgenin kendi ihtiyacına göre çalışma yapılması gerekiyordu. Bu da ancak ajanslarla yapılabildi. Bu uygulamanın başlaması bölgemiz için çok olumlu olmuştur. Dört yıllık bir çalışma uzun bir çalışma değildir. Ekonomik ve sosyal olaylarda kültürel olaylarda dört yıllık süre uzun değildir. Bölgenin ihtiyaçları çok fazladır. SERKA, ajansların kuruluş kanununda belirtilen çerçevede projeleri destekliyor. Bu çerçevede destek verebiliyor. İllerin tanıtımından tutun birçok alana kadar önemli araştırmalar yapmıştır. Bütün ihtiyaçların çözümünü bir anda bulmak mümkün değildir. Olumlu yönden bakmamız gerekiyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 2014 yılının altı aylık faaliyet raporu sonuldu. Daha sonra 2015 yılı Çalışma programı ve mali destek programları hakkında üyelere bilgi verildi. Kurul üyelerine Sarıkamış Kayak Tesisleri ve Konaklama Hizmetleri Müşteri Memnuniyeti Araştırmasının sonuçları açıklandı. 7.Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı, Kurul üyelerinin sorunların çözümü ve önerileriyle ilgili konuşmalarıyla son buldu.