Kars Valisi Rahmi Doğan, Susuz ve Kuşadası kaymakamlıklarınca bu yıl 2’incisi düzenlenen “Kar Tanesi ile Deniz Yıldızı Buluşuyor Projesi” kapsamında Kars’ın tarihi ve kültürel değerlerini yerinde görmek amacıyla Kuşadası’ndan gelen öğrencileri makamında kabul etti.

Proje kapsamında Kars’a gelen ve başta Ani Örenyeri, olmak üzere Kars Harp Tarihi Müzesi, Kars Kalesi, Çıldır Gölü ve Kars’ın diğer tarihi yerlerini gezerek ilk kez kartopu oynama fırsatı bulan öğrenciler, kendilerine gösterilen ilgi ve alakadan Vali Doğan’a teşekkür etti. Öğrencilerin yanlarında Aydın’dan getirdikleri yöresel hediyeleri Doğan’a hediye ettiler.

Öğrencileri Kars’ta ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Rahmi Doğan, öğrencilere Kars’ın tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi verdi. Doğan, Kars Valiliği’nce Okuma Yazma Seferberliği Projesi kapsamında hazırlanan, ’Sarıkamış 1914’ ve ’Gazi Ahmet Muhtar Paşa’ isimli Kars Valiliği Kültür Yayınları’ndan hediye etti.

Susuz Kaymakamı Yusuf İzci ve rehber öğretmenlerinde hazır bulunduğu ziyaret, daha sonra çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.