Selim Kaymakamlığı’nın Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş ortalamasının yükseltilmesiyle ilgili olarak uygulamaya koyduğu “Yarınlar Bizim” eğitim koçluğu projesinin tanıtımı yapıldı.

Selim Halk Eğitim Merkezi Solonu’nda düzenlenen tanıtım programına, Kaymakam Erdinç Dolu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Aydın, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ve rehber öğretmenler katıldı.

“Yarınlar Bizim” projesinin tanıtımını yapan Atatürk YBO Rehber Öğretmeni Ayşe Aslan, İlçe genelindeki tüm 8. Sınıflarda uygulanacak projeyle, öğrencilerin hazırcılıktan kurtulup kendi sorumluluklarını tanıması, kendilerini fark etmesini, kendi güçlü ve zayıf noktalarını görmesini, yaşama uyum sağlayacak beceriler kazanmasını sağlayacaklarını belirtti.

Aslan, öğrencilerin akademik başarısını arttırmayı, sosyal hayatında disiplinli ve düzenli yaşama biçimi kazandırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Ayşe Aslan, eğitim koçluğu sayesinde sınav ve okul başarısının yükseleceğini, meslek seçimi, zaman yönetimi, konularında bireysel ya da takım çalışması yaparak destek sağlanacağınada dikkat çekti.

Daha sonra söz alarak okulların kendi aralarında bir rekabet içerisinde olması gerektiğini okul idarecilerine “Yarınlar Bizim” eğitim koçluğu projesinin bir yaşam partnerliği olduğunu gönüllük gerektirdiğini ifade eden Kaymakam Erdinç Dolu, geçen yıl yapılan TEOG sınavlarına kadar eğitime harcadıkları bütçeden daha fazla bir bütçe ile bu yıl destek verileceğini söyledi.

Geçen yıl TEOG sınavları sonucu Selim’in il genelinde 5. olduğunu hatırlatan Kaymakam Dolu, bunun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Dolu, “Eğitime ve öğrencilere iyi bir gelecek hazırlamak için her türlü desteği vermeye hazırız. Bu yıl hafta içi ve hafta sonu 27 kurs merkezinde 101 öğretmenimiz ve hafta sonu 153 öğrencimizin köylerden ücretsiz alınarak ilçe merkezine getirilip kurs veriliyor. Yemek ihtiyaçlarının temin ediliyor. Eğitimde başarılı olmak için öğretmenlere büyük görevler düşüyor. Yarınımızın teminatı olan öğrencilerimizin başarılı olması için biz üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getireceğiz. Eğitime ayırdığımız bütçenin bir tek kuruşunun bile israf edilmemesi için siz değerli öğretmenlerimize çok önemli görevler düşüyor. Farklı bütçelerden kısıp eğitime yapacağımız harcamanın kıymetinin bilinmesi lazım. Bizler ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan çocuklarımızın eğitimli, bilgili, kültürlü ve çalışkan olması için üzerimize düşen maddi ve manevi her türlü desteği sağlayacağız. Sizlerden de çocuklarımızın başarılı olmaları için fedakârlık yapmanızı bekliyoruz. Fedakarlık olmazsa başarı olmaz” dedi.

Yapılan konuşmların ardından “Yarınlar Bizim”projesinin slayt gösterisi eşliğinde tanıtımı yapıldı.