3 Aralık Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Kastamonu’da engelliler, yürüyüş gerçekleştirecek.

3 Aralık Engelliler Günü kapsamında Kastamonu’da bir dizi etkinlik düzenlenecek. Bu etkinlikler kapsamında Türkiye Sakatlar Derneği Kastamonu Şubesi üyeleri tarafından ‘Engelsiz Kastamonu Yürüyüşü’ gerçekleştirilecek. Yürüyüşe, katılımın yüksek olması bekleniyor.

Türkiye Sakatlar Derneği Kastamonu Şube Başkanı Serhat Yolasığmazoğlu, Eski Belediye Binası önünden saat 14.00’da başlayacak olan yürüyüşün Cumhuriyet Meydanında Şehit Şerife Bacı ve Atatürk Anıtı önünde son bulacağını belirterek, “Yürüyüş öncesinde Barutçuoğlu Alışveriş Merkezi’nde saat 11.30’da Resim ve El Sanatları Sergisi açılacak. Vatandaşlar, sergimizi ücretsiz gezebilecekler. Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanında çelenk töreni yapılacak. Buradaki törenin akabinde Engelli öğrenciler tarafından hazırlanan şiir dinletisi, tiyatro ve dans gösterileri düzenlenecek. Gösteriler saat 16.00’da Halk Eğitim Merkezinin salonunda gerçekleştirilecek” dedi.

‘Engelsiz Kastamonu Yürüyüşü’ne tüm Kastamonu halkını davet eden Yolasığmazoğlu, engelleri aşabilmek ve bu toplumun bir ferdide engellilerin olduğunu halka duyurabilmek için fardındalık oluşturmaya çalıştıklarını ve herkesi düzenledikleri etkinliklere katılmaya davet etti.