Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Kastamonu Şubesi tarafından “Atabey Gazi”yi anma töreni düzenlendi.

Kastamonu’da ilk defa Atabey Gazi (Kırkdirekli) Camii’nde gerçekleştirilen anma programına, MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, İl Müftüsü Osman Aydın, Vakıflar Bölge Müdürü Yavuz Yücebıyık, MHP İlçe Başkanı Ali Osman Kurtcu, Türkiye Kamu-Sen İl Başkanı Nedim Afacan, Kastamonu Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Can ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Havanın yağışlı olmasına rağmen büyük ilginin gösterildiği anma programı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Törende konuşan TÜRKAV Kastamonu Şube Başkanı Doç. Dr. Cevdet Yakupoğlu, Atabey Gazi hakkında bilgiler vererek, “Kastamonu’nun tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkabilmek için öncelikle bu değerlerin halkımız tarafından tanınması ve benimsenmesi gerekmektedir. Kastamonu’nun bilinmeyenleri gerçekten çoktur. Tarih ve kültür kenti olduğumuz iddiasında isek toplum tarafından tanınmayan değerlerimizin tanıtımını yapmak durumundayız. Bizler TÜRKAV olarak Kastamonu’nun Selçuklular zamanında fethini gerçekleştiren ve yöreyi Türklere vatan olarak armağan eden büyük komutan Atabey Gazi’nin ruhunu yâd etmekle işe başlamayı faydalı bulduk” dedi.

Kastamonu için hayatını feda etmiş veya emek sarf etmiş her Türk büyüğüne aynı saygı ve ilginin gösterilmesi gerektiğine işaret eden Yakupoğlu, “Yeni nesillerle köklü geçmişimizin buluşması sağlanmalıdır” diye konuştu.

Ayrıca Yakupoğlu, Kastamonu Belediyesinden yapılacak veya yapılmış bir parkın adının Atabey Gazi’nin adının verilmesini talep etti. Program, katılımcılara pilav ve helva ikramı, ardından türbe ziyareti ile sona erdi.